VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladne kocke s kremom od ricotte
Jednostavne i sočne čokoladne kocke s daškom talijanskog juga, napose Sicilije, premazane su kremom od tučene ricotte i posipane pistacijama. Vrlo malo truda za raskošan desert!
Sastojci
Za biskvit
-
150 g
čokolade za kuhanje
-
150 g
Dukat maslaca
-
150 g
glatkog brašna
-
1 žličica
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
4
jaja
-
1
vanilin šećer
-
100 g
šećera
Za kremu
-
250 g
Galbeni ricotte
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
2 žlice
šećera u prahu
-
2 žlice
cijeđenog soka od naranče
Za ukrašavanje
-
20 g
nasjeckanih pistacija
-
Za biskvit:
Čokoladu narežite na manje komade. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu i dodajte im maslac pa sve otopite nad parom.
U zdjeli za miješanje izmiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli.U drugoj zdjeli mikserom izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte otopljenu mješavinu čokolade i maslaca te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Nježno sve pomiješajte kako bi se sastojci povezali u homogenu smjesu.
Smjesu prebacite u manji lim za pečenje (cca 30 × 22 cm) pa je posipajte komadićima preostale čokolade i bademima.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi.
-
Za kremu:
U zdjeli pomiješajte ricottu, vrhnje za šlag, šećer u prahu i sok od naranče.
Miješajte sve mikserom dok se sastojci ne pretvore u prozračnu kremu.
Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit te ga posipajte sjeckanim pistacijama.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više