Jednostavne i sočne čokoladne kocke s daškom talijanskog juga, napose Sicilije, premazane su kremom od tučene ricotte i posipane pistacijama. Vrlo malo truda za raskošan desert!

Sastojci

Za biskvit
  • 150 g
    čokolade za kuhanje
  • 150 g
    Dukat maslaca
  • 150 g
    glatkog brašna
  • 1 žličica
    praška za pecivo
  • Prstohvat
    soli
  • 4
    jaja
  • 1
    vanilin šećer
  • 100 g
    šećera
Za kremu
  • 250 g
    Galbeni ricotte
  • 100 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 2 žlice
    šećera u prahu
  • 2 žlice
    cijeđenog soka od naranče
Za ukrašavanje
  • 20 g
    nasjeckanih pistacija

  • Za biskvit:

    Čokoladu narežite na manje komade. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu i dodajte im maslac pa sve otopite nad parom.
    U zdjeli za miješanje izmiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli.

    U drugoj zdjeli mikserom izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte otopljenu mješavinu čokolade i maslaca te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Nježno sve pomiješajte kako bi se sastojci povezali u homogenu smjesu.

    Smjesu prebacite u manji lim za pečenje (cca 30 × 22 cm) pa je posipajte komadićima preostale čokolade i bademima.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
    Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi.

  • Za kremu:
    U zdjeli pomiješajte ricottu, vrhnje za šlag, šećer u prahu i sok od naranče.
    Miješajte sve mikserom dok se sastojci ne pretvore u prozračnu kremu.
    Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit te ga posipajte sjeckanim pistacijama.