Jednostavna tortica s bogatom čokoladnom kremom bit će zvijezda vašeg svečanog stola. Iskoristite zadnje ovosezonske maline iako dekoraciju uvijek možete mijenjati i prilagođavati sezoni. Samo si ugodite i uživajte.

Sastojci

Biskvit:
  • 150 g
    brašna
  • 1 žličica
    praška za pecivo
  • 1 žličica
    sode bikarbone
  • 50 g
    kakaa
  • 120 g
    smeđeg šećera
  • Mali prstohvat
    soli
  • 1
    jaje
  • 70 ml
    ulja
  • 125 ml
    Dukat mlijeka
  • 125 ml
    kipuće vode
  • 2 žlice
    pekmeza od malina ili marelica
Krema:
  • 500 g
    Galbani mascarponea
  • 300 g
    tamne čokolade
  • 2 žlice
    šećera u prahu
  • 2 žličice
    ekstrakta vanilije
  • 2 žličice
    amaretta ili nekog likera
Glazura:
  • 100 g
    Brzo&Fino vrhnja za šlag
  • 80 g
    tamne čokolade

  • U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, kakao, šećer i prstohvat soli.

  • U drugoj zdjeli izmiksajte cijelo jaje, dodajte Dukat mlijeko i ulje pa uz stalno miksanje naizmjence dodajte brašno, odnosno pomiješane suhe sastojke iz druge zdjele i kipuću vodu.

  • Kada se smjesa ujednači rasporedite je u tri mala kalupa promjera 18 cm. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20-25 minuta na 180 °C. Ako imate samo jedan kalup, biskvite možete peći i odvojeno, jedan po jedan.

  • Pečene biskvite ostavite da se potpuno ohlade.

  • Pripremite kremu. Čokoladu narežite na manje komade i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

  • Galbani mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte vaniliju i amaretto te otopljenu čokoladu. Sve dobro promiješajte. Krema treba biti kompaktna, gusta i sjajna.

  • Složite tortu. Prvi biskvit stavite na tanjur za serviranje, premažite ga tankim slojem pekmeza i dijelom kreme. Stavite drugi biskvit, premažite ga pekmezom i kremom i na kraju ponovite i s trećim biskvitom. Dvije-tri žlice kreme stavite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom, a ostatkom kreme namažite tortu izvana.

  • Za dekoraciju zagrijte Brzo&Fino vrhnje za šlag pazeći da ne zakipi, dodajte narezanu tamnu čokoladu i nakon minutu sve promiješajte. Ostavite da se nalo zgusne pa uz pomoć slastičarske vrećice s mali otvorom ili žličicom nanestite glazuru na tortu tako da glazura malo curi preko ruba torte. Na kraju, korištenjem slastičarske vrećice, ukrasite tortu pripremljenom kremom i svježim malinama. Po želji pospite zrnima nara.