VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jednostavna tortica s bogatom čokoladnom kremom bit će zvijezda vašeg svečanog stola. Iskoristite zadnje ovosezonske maline iako dekoraciju uvijek možete mijenjati i prilagođavati sezoni. Samo si ugodite i uživajte.
Sastojci
Biskvit:
-
150 g
brašna
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1 žličica
sode bikarbone
-
50 g
kakaa
-
120 g
smeđeg šećera
-
Mali prstohvat
soli
-
1
jaje
-
70 ml
ulja
-
125 ml
Dukat mlijeka
-
125 ml
kipuće vode
-
2 žlice
pekmeza od malina ili marelica
Krema:
-
500 g
Galbani mascarponea
-
300 g
tamne čokolade
-
2 žlice
šećera u prahu
-
2 žličice
ekstrakta vanilije
-
2 žličice
amaretta ili nekog likera
Glazura:
-
100 g
Brzo&Fino vrhnja za šlag
-
80 g
tamne čokolade
-
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, kakao, šećer i prstohvat soli.
-
U drugoj zdjeli izmiksajte cijelo jaje, dodajte Dukat mlijeko i ulje pa uz stalno miksanje naizmjence dodajte brašno, odnosno pomiješane suhe sastojke iz druge zdjele i kipuću vodu.
-
Kada se smjesa ujednači rasporedite je u tri mala kalupa promjera 18 cm. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20-25 minuta na 180 °C. Ako imate samo jedan kalup, biskvite možete peći i odvojeno, jedan po jedan.
-
Pečene biskvite ostavite da se potpuno ohlade.
-
Pripremite kremu. Čokoladu narežite na manje komade i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
-
Galbani mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte vaniliju i amaretto te otopljenu čokoladu. Sve dobro promiješajte. Krema treba biti kompaktna, gusta i sjajna.
-
Složite tortu. Prvi biskvit stavite na tanjur za serviranje, premažite ga tankim slojem pekmeza i dijelom kreme. Stavite drugi biskvit, premažite ga pekmezom i kremom i na kraju ponovite i s trećim biskvitom. Dvije-tri žlice kreme stavite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom, a ostatkom kreme namažite tortu izvana.
-
Za dekoraciju zagrijte Brzo&Fino vrhnje za šlag pazeći da ne zakipi, dodajte narezanu tamnu čokoladu i nakon minutu sve promiješajte. Ostavite da se nalo zgusne pa uz pomoć slastičarske vrećice s mali otvorom ili žličicom nanestite glazuru na tortu tako da glazura malo curi preko ruba torte. Na kraju, korištenjem slastičarske vrećice, ukrasite tortu pripremljenom kremom i svježim malinama. Po želji pospite zrnima nara.
Recept: Cookam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više