VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Jednostavna tortica s bogatom čokoladnom kremom bit će zvijezda vašeg svečanog stola. Iskoristite zadnje ovosezonske maline iako dekoraciju uvijek možete mijenjati i prilagođavati sezoni. Samo si ugodite i uživajte.
Sastojci
Biskvit:
-
150 g
brašna
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1 žličica
sode bikarbone
-
50 g
kakaa
-
120 g
smeđeg šećera
-
Mali prstohvat
soli
-
1
jaje
-
70 ml
ulja
-
125 ml
Dukat mlijeka
-
125 ml
kipuće vode
-
2 žlice
pekmeza od malina ili marelica
Krema:
-
500 g
Galbani mascarponea
-
300 g
tamne čokolade
-
2 žlice
šećera u prahu
-
2 žličice
ekstrakta vanilije
-
2 žličice
amaretta ili nekog likera
Glazura:
-
100 g
Brzo&Fino vrhnja za šlag
-
80 g
tamne čokolade
-
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, kakao, šećer i prstohvat soli.
-
U drugoj zdjeli izmiksajte cijelo jaje, dodajte Dukat mlijeko i ulje pa uz stalno miksanje naizmjence dodajte brašno, odnosno pomiješane suhe sastojke iz druge zdjele i kipuću vodu.
-
Kada se smjesa ujednači rasporedite je u tri mala kalupa promjera 18 cm. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20-25 minuta na 180 °C. Ako imate samo jedan kalup, biskvite možete peći i odvojeno, jedan po jedan.
-
Pečene biskvite ostavite da se potpuno ohlade.
-
Pripremite kremu. Čokoladu narežite na manje komade i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
-
Galbani mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte vaniliju i amaretto te otopljenu čokoladu. Sve dobro promiješajte. Krema treba biti kompaktna, gusta i sjajna.
-
Složite tortu. Prvi biskvit stavite na tanjur za serviranje, premažite ga tankim slojem pekmeza i dijelom kreme. Stavite drugi biskvit, premažite ga pekmezom i kremom i na kraju ponovite i s trećim biskvitom. Dvije-tri žlice kreme stavite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom, a ostatkom kreme namažite tortu izvana.
-
Za dekoraciju zagrijte Brzo&Fino vrhnje za šlag pazeći da ne zakipi, dodajte narezanu tamnu čokoladu i nakon minutu sve promiješajte. Ostavite da se nalo zgusne pa uz pomoć slastičarske vrećice s mali otvorom ili žličicom nanestite glazuru na tortu tako da glazura malo curi preko ruba torte. Na kraju, korištenjem slastičarske vrećice, ukrasite tortu pripremljenom kremom i svježim malinama. Po želji pospite zrnima nara.
Recept: Cookam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više