VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladna salama s mascarponeom
Jednostavno, brzo i bez pečenja – a ništa manje ukusno od ostalih blagdanskih kolačića.
Sastojci
-
300 g
čokolade za kuhanje
-
250 g
sira Galbani mascarpone
-
70 g
keksa s maslacem
-
60 g
lješnjaka
-
60 g
oraha
-
10 g
suhih marelica ili grožđica
-
1 - 2 žličice
ruma ili likera po izboru
-
Po potrebi
šećer u prahu
-
Čokoladu narežite na manje komade pa je otopite nad parom.
-
Otopljenu čokoladu maknite s pare i dodajte joj mascarpone. Sve dobro izmiješajte pjenjačom ili žlicom da se sastojci povežu u glatku smjesu.
-
Kekse, lješnjake, orahe i suhe marelice ugrubo nasjeckajte i dodajte smjesi od mascarponea i čokolade.
-
Na kraju dodajte i rum po želji pa sve pomiješajte u kompaktnu smjesu.
-
Smjesu prebacite na list papira za pečenje, koji ste obilato posipali šećerom u prahu, pa rukama oblikujte formu salame.
-
Omotajte salamu papirom i odložite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći kako bi se dobro stisnula.
-
Ohlađenu salamu oštrim nožem narežite na ploške i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više