VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladna salama s mascarponeom
Jednostavno, brzo i bez pečenja – a ništa manje ukusno od ostalih blagdanskih kolačića.
Sastojci
-
300 g
čokolade za kuhanje
-
250 g
sira Galbani mascarpone
-
70 g
keksa s maslacem
-
60 g
lješnjaka
-
60 g
oraha
-
10 g
suhih marelica ili grožđica
-
1 - 2 žličice
ruma ili likera po izboru
-
Po potrebi
šećer u prahu
-
Čokoladu narežite na manje komade pa je otopite nad parom.
-
Otopljenu čokoladu maknite s pare i dodajte joj mascarpone. Sve dobro izmiješajte pjenjačom ili žlicom da se sastojci povežu u glatku smjesu.
-
Kekse, lješnjake, orahe i suhe marelice ugrubo nasjeckajte i dodajte smjesi od mascarponea i čokolade.
-
Na kraju dodajte i rum po želji pa sve pomiješajte u kompaktnu smjesu.
-
Smjesu prebacite na list papira za pečenje, koji ste obilato posipali šećerom u prahu, pa rukama oblikujte formu salame.
-
Omotajte salamu papirom i odložite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći kako bi se dobro stisnula.
-
Ohlađenu salamu oštrim nožem narežite na ploške i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više