VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladna prhka pita s kremom od mascarponea i kave
Kava i mascarpone uvijek su dobitna kombinacija. Ovog puta iskombinirali smo ih u prhkoj piti koju smo učinili još ukusnijom dodavanjem bogate čokoladne kreme. Još jedna slastica kojoj nećete moći odoljeti!
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
glatkog brašna
-
100 g
šećera
-
Prostohvat
soli
-
200 g
Dukat maslaca, narezanog na listiće
-
1
žumanjak
Za čokoladnu kremu
-
200 g
čokolade za kuhanje
-
150 g
Brzo & FIno vrhnja za šlag
-
50 g
Galbani mascarponea
Za kremu od mascarponea i kave
-
200 g
Galbani mascarponea
-
50 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
20 ml
Skuhane espresso kave
-
50 g
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije ili ostrugana mahuna vanilije
-
Malo
kakaa u prahu za posipanje
-
Za kremu od mascarponea i kave:
U zdjeli za miksanje izmiješajte mascarpone, vrhnje za šlag, espresso kavu, šećer u prahu i ekstrakt vanilije.
Mikserom sve miješajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremu stavite u hladnjak do upotrebe. -
Za čokoladnu kremu:
Čokoladu sitno nasjeckajte i prebacite u zdjelu.
Brzo & Fino vrhnje stavite u lončić i zagrijte ga do točke vrenja pa njime prelijte nasjeckanu čokoladu.
Ostavite sve tako 5 minuta kako bi vruće vrhnje rastopilo čokoladu.
Sada sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku čokoladnu kremu. Zatim umiješajte mascarpone i ostavite sve da se tako ohladi i postane gusto poput čokoladnog namaza. -
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol.
Dodajte listiće maslaca pa ga prstima utrljajte u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
Ubacite i žumanjak pa sve zamijesite u glatko tijesto.
Tijesto formirajte u disk, zamotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata.
Ohlađeno tijesto prebacite na list papira za pečenje pa ga razvaljajte na debljinu od 4 do 5 mm.
Pažljivo ga prebacite u okrugli kalup za pite promjera 24 – 26 cm.
Tijesto nabodite vilicom, prekrijte ga papirom za pečenje i sve opteretite suhim grahom ili rižom.
Pecite ga tako, na slijepo, u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20 minuta.
Nakon 20 minuta maknite s pite papir za pečenje i suhi grah pa je nastavite peći još 15 minuta ili dok ne uhvati lijepu zlatnu boju.
Pečenu pitu izvadite iz pećnice i ostavite je da se ohladi. -
Slaganje pite:
Ohlađenu pitu prvo nadjenite ohlađenom čokoladnom kremom.
Takvu stavite u hladnjak na nekih pola sata kako bi se čokoladna krema stisnula. Zatim je nadjenite kremom od mascarponea i kave te posipajte kakaom u prahu pa ponovo stavite u hladnjak na pola sata.
Pitu poslužite ohlađenu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više