VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladna prhka pita s kremom od mascarponea i kave
Kava i mascarpone uvijek su dobitna kombinacija. Ovog puta iskombinirali smo ih u prhkoj piti koju smo učinili još ukusnijom dodavanjem bogate čokoladne kreme. Još jedna slastica kojoj nećete moći odoljeti!
Sastojci
Za tijesto
-
300 g
glatkog brašna
-
100 g
šećera
-
Prostohvat
soli
-
200 g
Dukat maslaca, narezanog na listiće
-
1
žumanjak
Za čokoladnu kremu
-
200 g
čokolade za kuhanje
-
150 g
Brzo & FIno vrhnja za šlag
-
50 g
Galbani mascarponea
Za kremu od mascarponea i kave
-
200 g
Galbani mascarponea
-
50 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
20 ml
Skuhane espresso kave
-
50 g
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije ili ostrugana mahuna vanilije
-
Malo
kakaa u prahu za posipanje
-
Za kremu od mascarponea i kave:
U zdjeli za miksanje izmiješajte mascarpone, vrhnje za šlag, espresso kavu, šećer u prahu i ekstrakt vanilije.
Mikserom sve miješajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremu stavite u hladnjak do upotrebe. -
Za čokoladnu kremu:
Čokoladu sitno nasjeckajte i prebacite u zdjelu.
Brzo & Fino vrhnje stavite u lončić i zagrijte ga do točke vrenja pa njime prelijte nasjeckanu čokoladu.
Ostavite sve tako 5 minuta kako bi vruće vrhnje rastopilo čokoladu.
Sada sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku čokoladnu kremu. Zatim umiješajte mascarpone i ostavite sve da se tako ohladi i postane gusto poput čokoladnog namaza. -
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol.
Dodajte listiće maslaca pa ga prstima utrljajte u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
Ubacite i žumanjak pa sve zamijesite u glatko tijesto.
Tijesto formirajte u disk, zamotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata.
Ohlađeno tijesto prebacite na list papira za pečenje pa ga razvaljajte na debljinu od 4 do 5 mm.
Pažljivo ga prebacite u okrugli kalup za pite promjera 24 – 26 cm.
Tijesto nabodite vilicom, prekrijte ga papirom za pečenje i sve opteretite suhim grahom ili rižom.
Pecite ga tako, na slijepo, u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20 minuta.
Nakon 20 minuta maknite s pite papir za pečenje i suhi grah pa je nastavite peći još 15 minuta ili dok ne uhvati lijepu zlatnu boju.
Pečenu pitu izvadite iz pećnice i ostavite je da se ohladi. -
Slaganje pite:
Ohlađenu pitu prvo nadjenite ohlađenom čokoladnom kremom.
Takvu stavite u hladnjak na nekih pola sata kako bi se čokoladna krema stisnula. Zatim je nadjenite kremom od mascarponea i kave te posipajte kakaom u prahu pa ponovo stavite u hladnjak na pola sata.
Pitu poslužite ohlađenu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više