VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladna mileram torta
Poznata mileram torta u ovoj će izvedbi oduševiti ljubitelje čokolade. Jednostavna je za izradu, a posebnom je čini neodoljiva krema blagog okusa.
Sastojci
Za tijesto
-
200 g
brašna
-
2 žlice
vrhom pune kakaa u prahu
-
1/4 žličice
praška za pecivo
-
100 g
Dukat maslaca, narezanog na listiće
-
1
jaje
-
2 žlice
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Prstohvat
soli
-
50 g
šećera
Za kremu
-
700 ml
Dukat mlijeka, 2,8% mm
-
130 g
gustina
-
2 žlice
vrhom pune kakaa u prahu
-
1 žličica
instant kave
-
150 g
šećera
-
150 g
tamne čokolade, naribane
-
800 g
Brzo & Fino milerama
Za glazuru
-
100 g
tamne čokolade
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol.
Dodajte maslac i šećer pa sve miksajte mikserom sa spiralnim nastavcima dok se sastojci ne pretvore u mrvičastu smjesu.
Zatim dodajte dodajte jaje i vrhnje za šlag pa nastavite miksati dok se smjesa ne poveže u tijesto.
Tijesto rukama oblikujte u kuglu, omotajte ga prozirnom folijom te ga držite u hladnjaku pola sata kako bi se lakše razvaljalo.
Kad se tijesto ohladi, razvaljajte ga na debljinu 0,5 cm i obložite njime kalup za tortu promjera 24 cm. Prstima utisnite tijesto i na stijenku kalupa.
Ovako modeliranu koru stavite u hladnjak dok pripremate kremu. -
Za kremu:
500 ml mlijeka stavite grijati na umjerenu vatru. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte 200 ml mlijeka s gustinom, kakaom u prahu, kavom, šećerom i naribanom čokoladom.
Kad mlijeko koje kuhate zakuha, maknite ga s vatre i dodajte mu mješavinu od gustina i čokolade.
Sve dobro izmiješajte pa vratite na vatru i nastavite kuhati neprestano miješajući, dok ne dobijete gustu kremu čvrstu poput pudinga.
Tada maknite kremu s vatre i umiješajte mileram.
Ovako pripremljenu kremu prelijte preko kore i sve pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, oko 60 minuta.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite je da se dobro ohladi. -
Za glazuru:
Sitno nasjeckajte tamnu i stavite je u zdjelu.Vrhnje zagrijte nad laganom vatrom do točke vrenja, maknite ga s vatre i odmah njime prelijte nasjeckanu čokoladu.
Ostavite sve ovako oko 5 minuta, kako bi vrhnje otopilo čokoladu, pa zatim dobro promiješajte dok ne dobijete glatku čokoladnu kremu.
Ovom kremom prelijte ohlađenu tortu.
Vratite tortu u hladnjak da se glazura stisne, a zatim pažljivo vadite iz kalupa i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više