VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladna mileram torta
Poznata mileram torta u ovoj će izvedbi oduševiti ljubitelje čokolade. Jednostavna je za izradu, a posebnom je čini neodoljiva krema blagog okusa.
Sastojci
Za tijesto
-
200 g
brašna
-
2 žlice
vrhom pune kakaa u prahu
-
1/4 žličice
praška za pecivo
-
100 g
Dukat maslaca, narezanog na listiće
-
1
jaje
-
2 žlice
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Prstohvat
soli
-
50 g
šećera
Za kremu
-
700 ml
Dukat mlijeka, 2,8% mm
-
130 g
gustina
-
2 žlice
vrhom pune kakaa u prahu
-
1 žličica
instant kave
-
150 g
šećera
-
150 g
tamne čokolade, naribane
-
800 g
Brzo & Fino milerama
Za glazuru
-
100 g
tamne čokolade
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol.
Dodajte maslac i šećer pa sve miksajte mikserom sa spiralnim nastavcima dok se sastojci ne pretvore u mrvičastu smjesu.
Zatim dodajte dodajte jaje i vrhnje za šlag pa nastavite miksati dok se smjesa ne poveže u tijesto.
Tijesto rukama oblikujte u kuglu, omotajte ga prozirnom folijom te ga držite u hladnjaku pola sata kako bi se lakše razvaljalo.
Kad se tijesto ohladi, razvaljajte ga na debljinu 0,5 cm i obložite njime kalup za tortu promjera 24 cm. Prstima utisnite tijesto i na stijenku kalupa.
Ovako modeliranu koru stavite u hladnjak dok pripremate kremu. -
Za kremu:
500 ml mlijeka stavite grijati na umjerenu vatru. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte 200 ml mlijeka s gustinom, kakaom u prahu, kavom, šećerom i naribanom čokoladom.
Kad mlijeko koje kuhate zakuha, maknite ga s vatre i dodajte mu mješavinu od gustina i čokolade.
Sve dobro izmiješajte pa vratite na vatru i nastavite kuhati neprestano miješajući, dok ne dobijete gustu kremu čvrstu poput pudinga.
Tada maknite kremu s vatre i umiješajte mileram.
Ovako pripremljenu kremu prelijte preko kore i sve pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, oko 60 minuta.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite je da se dobro ohladi. -
Za glazuru:
Sitno nasjeckajte tamnu i stavite je u zdjelu.Vrhnje zagrijte nad laganom vatrom do točke vrenja, maknite ga s vatre i odmah njime prelijte nasjeckanu čokoladu.
Ostavite sve ovako oko 5 minuta, kako bi vrhnje otopilo čokoladu, pa zatim dobro promiješajte dok ne dobijete glatku čokoladnu kremu.
Ovom kremom prelijte ohlađenu tortu.
Vratite tortu u hladnjak da se glazura stisne, a zatim pažljivo vadite iz kalupa i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više