VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Čokoladna mileram torta
Poznata mileram torta u ovoj će izvedbi oduševiti ljubitelje čokolade. Jednostavna je za izradu, a posebnom je čini neodoljiva krema blagog okusa.
Sastojci
Za tijesto
-
200 g
brašna
-
2 žlice
vrhom pune kakaa u prahu
-
1/4 žličice
praška za pecivo
-
100 g
Dukat maslaca, narezanog na listiće
-
1
jaje
-
2 žlice
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Prstohvat
soli
-
50 g
šećera
Za kremu
-
700 ml
Dukat mlijeka, 2,8% mm
-
130 g
gustina
-
2 žlice
vrhom pune kakaa u prahu
-
1 žličica
instant kave
-
150 g
šećera
-
150 g
tamne čokolade, naribane
-
800 g
Brzo & Fino milerama
Za glazuru
-
100 g
tamne čokolade
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol.
Dodajte maslac i šećer pa sve miksajte mikserom sa spiralnim nastavcima dok se sastojci ne pretvore u mrvičastu smjesu.
Zatim dodajte dodajte jaje i vrhnje za šlag pa nastavite miksati dok se smjesa ne poveže u tijesto.
Tijesto rukama oblikujte u kuglu, omotajte ga prozirnom folijom te ga držite u hladnjaku pola sata kako bi se lakše razvaljalo.
Kad se tijesto ohladi, razvaljajte ga na debljinu 0,5 cm i obložite njime kalup za tortu promjera 24 cm. Prstima utisnite tijesto i na stijenku kalupa.
Ovako modeliranu koru stavite u hladnjak dok pripremate kremu. -
Za kremu:
500 ml mlijeka stavite grijati na umjerenu vatru. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte 200 ml mlijeka s gustinom, kakaom u prahu, kavom, šećerom i naribanom čokoladom.
Kad mlijeko koje kuhate zakuha, maknite ga s vatre i dodajte mu mješavinu od gustina i čokolade.
Sve dobro izmiješajte pa vratite na vatru i nastavite kuhati neprestano miješajući, dok ne dobijete gustu kremu čvrstu poput pudinga.
Tada maknite kremu s vatre i umiješajte mileram.
Ovako pripremljenu kremu prelijte preko kore i sve pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, oko 60 minuta.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite je da se dobro ohladi. -
Za glazuru:
Sitno nasjeckajte tamnu i stavite je u zdjelu.Vrhnje zagrijte nad laganom vatrom do točke vrenja, maknite ga s vatre i odmah njime prelijte nasjeckanu čokoladu.
Ostavite sve ovako oko 5 minuta, kako bi vrhnje otopilo čokoladu, pa zatim dobro promiješajte dok ne dobijete glatku čokoladnu kremu.
Ovom kremom prelijte ohlađenu tortu.
Vratite tortu u hladnjak da se glazura stisne, a zatim pažljivo vadite iz kalupa i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više