VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ako ste u potrazi za mirisnim, aromatičnim, čokoladnim dizanim kolačem, našli ste ga. Ispecite babku, dizani kolač s okusom čokolade (ili cimeta) koji voli cijeli svijet. Poslužite ga uz čašu toplog Dukat mlijeka ili čaja i dajte doručku sasvim novu dimenziju.
Sastojci
-
560 g
glatkog pšeničnog brašna
-
2
jaja
-
100 g
šećera
-
100 g
Dukat maslaca
-
180 ml
Dukat mlijeka
-
1 vrećica
suhog kvasca (+ 50 ml toplog mlijeka, 1 žličica šećera i 1 žličica brašna za dizanje)
-
1 žličica
soli
-
1
bourbon vanilin šećer
Za premazivanje:
-
300 g
čokoladnog ili nougat namaza (ili 200 g otopljene čokolade)
-
50 g
sitno sjeckanih lješnjaka
-
U zdjelicu stavite kvasac, šećer, brašno i toplo Dukat mlijekom te ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
U duboku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol i sjeckani Dukat maslac pa rukama utljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i mlako Dukat mlijeko pa umijesite glatko podatno tijesto.
-
Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ga u zdjelu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da se diže na toplom najmanje 60 minuta, odnosno dok ne udvostruči volumen.
-
Uzdiglo tijesto razvaljajte u kvadrat, premažite čokoladnim ili nougat namazom (ili otopljenom čokoladom), dodajte sitno sjeckane lješnjake pa sve zamotajte u roladu. Roladu uzdužno razrežite po pola. Uzmite obje polovice, čokoladni dio okrenite prema gore pa ih upletite u šarenu štrucu.
-
Uski kalup za kruh premažite Dukat maslacem, ubacite komad papira za pečenje pa u pripremljeni kalup prebacite babku. Prekrije je krpom i ostavite da se diže još najmanje 15 minuta.
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C pa ubacite babku i pecite je na istoj temperaturi 35-40 minuta, odnosno dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Izvadite je iz pećnice, pustite da se malo ohladi pa je narežite na kriške i poslužite uz šalicu toplog Dukat mlijeka ili čaja.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više