VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ako ste u potrazi za mirisnim, aromatičnim, čokoladnim dizanim kolačem, našli ste ga. Ispecite babku, dizani kolač s okusom čokolade (ili cimeta) koji voli cijeli svijet. Poslužite ga uz čašu toplog Dukat mlijeka ili čaja i dajte doručku sasvim novu dimenziju.
Sastojci
-
560 g
glatkog pšeničnog brašna
-
2
jaja
-
100 g
šećera
-
100 g
Dukat maslaca
-
180 ml
Dukat mlijeka
-
1 vrećica
suhog kvasca (+ 50 ml toplog mlijeka, 1 žličica šećera i 1 žličica brašna za dizanje)
-
1 žličica
soli
-
1
bourbon vanilin šećer
Za premazivanje:
-
300 g
čokoladnog ili nougat namaza (ili 200 g otopljene čokolade)
-
50 g
sitno sjeckanih lješnjaka
-
U zdjelicu stavite kvasac, šećer, brašno i toplo Dukat mlijekom te ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
U duboku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol i sjeckani Dukat maslac pa rukama utljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i mlako Dukat mlijeko pa umijesite glatko podatno tijesto.
-
Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ga u zdjelu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da se diže na toplom najmanje 60 minuta, odnosno dok ne udvostruči volumen.
-
Uzdiglo tijesto razvaljajte u kvadrat, premažite čokoladnim ili nougat namazom (ili otopljenom čokoladom), dodajte sitno sjeckane lješnjake pa sve zamotajte u roladu. Roladu uzdužno razrežite po pola. Uzmite obje polovice, čokoladni dio okrenite prema gore pa ih upletite u šarenu štrucu.
-
Uski kalup za kruh premažite Dukat maslacem, ubacite komad papira za pečenje pa u pripremljeni kalup prebacite babku. Prekrije je krpom i ostavite da se diže još najmanje 15 minuta.
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C pa ubacite babku i pecite je na istoj temperaturi 35-40 minuta, odnosno dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Izvadite je iz pećnice, pustite da se malo ohladi pa je narežite na kriške i poslužite uz šalicu toplog Dukat mlijeka ili čaja.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više