VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo
Club sendvič à la Dukatela - s povrćem i Dukatelom s krastavcima i koprom
Club sendviči poznati su sendviči od tostiranog kruha, rezane piletine ili puretine, slanine, zelene salate i majoneze, koji se uobičajeno režu na polovice ili na četvrtine.
Sastojci
-
2
Dukatele s krastavcima i koprom
-
6 kriški
kruha za toast (bijelog ili integralnog)
-
1
patlidžan srednje veličine (narezan na kolutove i grinal na roštilju ili grill tavi)
-
1
veća svježa rajčica (narezana na tanje kolutove)
-
par
listova iceberg salate
U ovoj smo ljetnoj varijanti club sendviča majonezu zamijenili Dukat mliječnim namazom s krastavcima i koprom, piletinu ili puretinu grilanim patlidžanima, slaninu izbacili, a svježe rezane rajčice i hrskavu zelenu salatu smo zadržali. Divan, osvježavajući sendvič koji tijekom ljetnih sparina postaje lagani ručak, ali i profinjeni, aromatičan zalogaj tijekom večernjih druženja!
-
Patlidžan operite, narežite na kolutove (bez guljenja), dobro nasolite i ostavite barem 15 minuta da odstoje kako bi pustili vodu. Nakon toga uz pomoć pritiskanja i kuhinjskog papira iscijedite vodu. Kolutove patlidžana premažite maslinovim ulje pa ih dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru. Pustite ih da se dobro ohlade. (Ovo možete napraviti i dan ranije).
-
Kruh, također, dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru pa ga pustite da se ohladi.
-
Slažite sendviče na ovaj način: prvu krišku kruha obilato namažite Dukatelom s krastavcima i koprom, na njega stavite grilani patlidžan, kolut svježe rajčice, par listova iceberg salate pa poklopite drugim komadom kruha koji ste pripremili na isti način (namaz + grilani patlidžan + rajčica + salata). Sendvič završite s trećim komadom kruha koji ste odozdo namazali namazom i spojili s ostatkom sendviča. Dobro pritisnite pa oštrim nožem dijagonalno razrežite sendvič po pola. Pričvrstite čačkalicama i poslužite.
-
Ako sendvič režete na četvrtine, svaku četvrtinu pričvrstite čačkalicom i služite kao hladno predjelo ili mezu.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više