VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo
Club sendvič à la Dukatela - s povrćem i Dukatelom s krastavcima i koprom
Club sendviči poznati su sendviči od tostiranog kruha, rezane piletine ili puretine, slanine, zelene salate i majoneze, koji se uobičajeno režu na polovice ili na četvrtine.
Sastojci
-
2
Dukatele s krastavcima i koprom
-
6 kriški
kruha za toast (bijelog ili integralnog)
-
1
patlidžan srednje veličine (narezan na kolutove i grinal na roštilju ili grill tavi)
-
1
veća svježa rajčica (narezana na tanje kolutove)
-
par
listova iceberg salate
U ovoj smo ljetnoj varijanti club sendviča majonezu zamijenili Dukat mliječnim namazom s krastavcima i koprom, piletinu ili puretinu grilanim patlidžanima, slaninu izbacili, a svježe rezane rajčice i hrskavu zelenu salatu smo zadržali. Divan, osvježavajući sendvič koji tijekom ljetnih sparina postaje lagani ručak, ali i profinjeni, aromatičan zalogaj tijekom večernjih druženja!
-
Patlidžan operite, narežite na kolutove (bez guljenja), dobro nasolite i ostavite barem 15 minuta da odstoje kako bi pustili vodu. Nakon toga uz pomoć pritiskanja i kuhinjskog papira iscijedite vodu. Kolutove patlidžana premažite maslinovim ulje pa ih dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru. Pustite ih da se dobro ohlade. (Ovo možete napraviti i dan ranije).
-
Kruh, također, dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru pa ga pustite da se ohladi.
-
Slažite sendviče na ovaj način: prvu krišku kruha obilato namažite Dukatelom s krastavcima i koprom, na njega stavite grilani patlidžan, kolut svježe rajčice, par listova iceberg salate pa poklopite drugim komadom kruha koji ste pripremili na isti način (namaz + grilani patlidžan + rajčica + salata). Sendvič završite s trećim komadom kruha koji ste odozdo namazali namazom i spojili s ostatkom sendviča. Dobro pritisnite pa oštrim nožem dijagonalno razrežite sendvič po pola. Pričvrstite čačkalicama i poslužite.
-
Ako sendvič režete na četvrtine, svaku četvrtinu pričvrstite čačkalicom i služite kao hladno predjelo ili mezu.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više