VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo
Club sendvič à la Dukatela - s povrćem i Dukatelom s krastavcima i koprom
Club sendviči poznati su sendviči od tostiranog kruha, rezane piletine ili puretine, slanine, zelene salate i majoneze, koji se uobičajeno režu na polovice ili na četvrtine.
Sastojci
-
2
Dukatele s krastavcima i koprom
-
6 kriški
kruha za toast (bijelog ili integralnog)
-
1
patlidžan srednje veličine (narezan na kolutove i grinal na roštilju ili grill tavi)
-
1
veća svježa rajčica (narezana na tanje kolutove)
-
par
listova iceberg salate
U ovoj smo ljetnoj varijanti club sendviča majonezu zamijenili Dukat mliječnim namazom s krastavcima i koprom, piletinu ili puretinu grilanim patlidžanima, slaninu izbacili, a svježe rezane rajčice i hrskavu zelenu salatu smo zadržali. Divan, osvježavajući sendvič koji tijekom ljetnih sparina postaje lagani ručak, ali i profinjeni, aromatičan zalogaj tijekom večernjih druženja!
-
Patlidžan operite, narežite na kolutove (bez guljenja), dobro nasolite i ostavite barem 15 minuta da odstoje kako bi pustili vodu. Nakon toga uz pomoć pritiskanja i kuhinjskog papira iscijedite vodu. Kolutove patlidžana premažite maslinovim ulje pa ih dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru. Pustite ih da se dobro ohlade. (Ovo možete napraviti i dan ranije).
-
Kruh, također, dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru pa ga pustite da se ohladi.
-
Slažite sendviče na ovaj način: prvu krišku kruha obilato namažite Dukatelom s krastavcima i koprom, na njega stavite grilani patlidžan, kolut svježe rajčice, par listova iceberg salate pa poklopite drugim komadom kruha koji ste pripremili na isti način (namaz + grilani patlidžan + rajčica + salata). Sendvič završite s trećim komadom kruha koji ste odozdo namazali namazom i spojili s ostatkom sendviča. Dobro pritisnite pa oštrim nožem dijagonalno razrežite sendvič po pola. Pričvrstite čačkalicama i poslužite.
-
Ako sendvič režete na četvrtine, svaku četvrtinu pričvrstite čačkalicom i služite kao hladno predjelo ili mezu.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više