Club sendviči poznati su sendviči od tostiranog kruha, rezane piletine ili puretine, slanine, zelene salate i majoneze, koji se uobičajeno režu na polovice ili na četvrtine. 

Sastojci

  • 2
    Dukatele s krastavcima i koprom
  • 6 kriški
    kruha za toast (bijelog ili integralnog)
  • 1
    patlidžan srednje veličine (narezan na kolutove i grinal na roštilju ili grill tavi)
  • 1
    veća svježa rajčica (narezana na tanje kolutove)
  • par
    listova iceberg salate

U ovoj smo ljetnoj varijanti club sendviča majonezu zamijenili Dukat mliječnim namazom s krastavcima i koprom, piletinu ili puretinu grilanim patlidžanima, slaninu izbacili, a svježe rezane rajčice i hrskavu zelenu salatu smo zadržali. Divan, osvježavajući sendvič koji tijekom ljetnih sparina postaje lagani ručak, ali i profinjeni, aromatičan zalogaj tijekom večernjih druženja! 

  • Patlidžan operite, narežite na kolutove (bez guljenja), dobro nasolite i ostavite barem 15 minuta da odstoje kako bi pustili vodu. Nakon toga uz pomoć pritiskanja i kuhinjskog papira iscijedite vodu. Kolutove patlidžana premažite maslinovim ulje pa ih dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru. Pustite ih da se dobro ohlade. (Ovo možete napraviti i dan ranije).

  • Kruh, također, dobro izgrilajte na roštilju, grill tavi ili tosteru pa ga pustite da se ohladi.

  • Slažite sendviče na ovaj način: prvu krišku kruha obilato namažite Dukatelom s krastavcima i koprom, na njega stavite grilani patlidžan, kolut svježe rajčice, par listova iceberg salate pa poklopite drugim komadom kruha koji ste pripremili na isti način (namaz + grilani patlidžan + rajčica + salata). Sendvič završite s trećim komadom kruha koji ste odozdo namazali namazom i spojili s ostatkom sendviča. Dobro pritisnite pa oštrim nožem dijagonalno razrežite sendvič po pola. Pričvrstite čačkalicama i poslužite.

  • Ako sendvič režete na četvrtine, svaku četvrtinu pričvrstite čačkalicom i služite kao hladno predjelo ili mezu.