VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cimet-rolice
Neodoljivo pecivo od dizanog tijesta nadjeveno maslacem, smeđim šećerom i cimetom ispunit će vaš dom opojnim mirisom i ugrijati vas za prohladnih jesenskih i zimskih dana. Ove jednostavne rolice učinit ćete još sočnijima ako ih premažete glazurom od kremaste Dukatele.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
brašna
-
7 g
instant kvasca (1 vrećica)
-
90 g
šećera
-
7 g
soli
-
80 g
Dukat maslaca
-
200 g
Dukat tekućeg jogurta
-
1
jaje
-
1 žličica
ekstrakta naranče ili narančine korice
Za nadjev
-
2 žlice
Dukat maslaca, omekšanog
-
6 žlica
smeđeg šećera
-
2 žlice
mljeveno cimeta
Za glazuru
-
150 g
Dukatele
-
60 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1-2 žlice
Dukat mlijeka
-
Za tijesto:
U zdjeli samostojećeg miksera pomiješajte brašno i kvasac.
Dodajte šećer, sol, maslac, jogurt, jaje i ekstrakt naranče pa sve mijesite nastavkom za tijesto oko 10 minuta. Tijesto možete mijesiti i rukama, u tom slučaju je proces malo dulji, pa tijesto treba mijesiti 12 - 15 minuta. Čistu zdjelu malo premažite uljem pa u nju prebacite gotovo tijesto. Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko dva sata ili dok ne udvostruči volumen. Radnu površinu posipajte brašnom.
Prebacite dignuto tijesto na pripremljenu površinu. Šakama ga stisnite kako biste istisnuli zrak. Rukama stanjite tijesto koliko ide, a onda ga valjkom razvucite u kvadrat približnih dimenzija 35 x 30 cm i debljine oko 1 cm. -
Za nadjev:
Tijesto premažite omekšanim maslacem pa ga posipajte cimetom i smeđim šećerom.Pažljivo zarolajte tijesto po dužoj stranici u roladu. Pazite da vam spoj tijesta ostane s donje strane.
-
Uz pomoć oštrog noža narežite roladu na 8 do 12 jednakih komada - rolica.
-
Narezane rolice složite u okruglu vatrostalnu posudu promjera 28 - 30 cm.
-
Prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite još sat vremena na sobnoj temperaturi da udvostruče volumen.
-
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
-
Pecite cimet-rolice u zagrijanoj pećnici 20 do 30 minuta, dok ne postanu lijepo rumene, napuhnute i ljepljive.
-
Pečene rolice ostavite u pećnici desetak minuta da se polagano hlade, a potom ih prelijte pripremljenom glazurom.
-
Za glazuru:
Električnim mikserom miješajte maslac i Dukatelu dok ne postanu kremasti.
Dodajte šećer u prahu i nastavite miješati kako bi se svi sastojci povezali.
Na kraju umiješajte i 1 - 2 žlice mlijeka kako biste dobili mazivu glazuru.
Ovom glazurom premažite pečene cimet-rolice dok su još tople.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više