VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cimet-rolice
Neodoljivo pecivo od dizanog tijesta nadjeveno maslacem, smeđim šećerom i cimetom ispunit će vaš dom opojnim mirisom i ugrijati vas za prohladnih jesenskih i zimskih dana. Ove jednostavne rolice učinit ćete još sočnijima ako ih premažete glazurom od kremaste Dukatele.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
brašna
-
7 g
instant kvasca (1 vrećica)
-
90 g
šećera
-
7 g
soli
-
80 g
Dukat maslaca
-
200 g
Dukat tekućeg jogurta
-
1
jaje
-
1 žličica
ekstrakta naranče ili narančine korice
Za nadjev
-
2 žlice
Dukat maslaca, omekšanog
-
6 žlica
smeđeg šećera
-
2 žlice
mljeveno cimeta
Za glazuru
-
150 g
Dukatele
-
60 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1-2 žlice
Dukat mlijeka
-
Za tijesto:
U zdjeli samostojećeg miksera pomiješajte brašno i kvasac.
Dodajte šećer, sol, maslac, jogurt, jaje i ekstrakt naranče pa sve mijesite nastavkom za tijesto oko 10 minuta. Tijesto možete mijesiti i rukama, u tom slučaju je proces malo dulji, pa tijesto treba mijesiti 12 - 15 minuta. Čistu zdjelu malo premažite uljem pa u nju prebacite gotovo tijesto. Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko dva sata ili dok ne udvostruči volumen. Radnu površinu posipajte brašnom.
Prebacite dignuto tijesto na pripremljenu površinu. Šakama ga stisnite kako biste istisnuli zrak. Rukama stanjite tijesto koliko ide, a onda ga valjkom razvucite u kvadrat približnih dimenzija 35 x 30 cm i debljine oko 1 cm. -
Za nadjev:
Tijesto premažite omekšanim maslacem pa ga posipajte cimetom i smeđim šećerom.Pažljivo zarolajte tijesto po dužoj stranici u roladu. Pazite da vam spoj tijesta ostane s donje strane.
-
Uz pomoć oštrog noža narežite roladu na 8 do 12 jednakih komada - rolica.
-
Narezane rolice složite u okruglu vatrostalnu posudu promjera 28 - 30 cm.
-
Prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite još sat vremena na sobnoj temperaturi da udvostruče volumen.
-
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
-
Pecite cimet-rolice u zagrijanoj pećnici 20 do 30 minuta, dok ne postanu lijepo rumene, napuhnute i ljepljive.
-
Pečene rolice ostavite u pećnici desetak minuta da se polagano hlade, a potom ih prelijte pripremljenom glazurom.
-
Za glazuru:
Električnim mikserom miješajte maslac i Dukatelu dok ne postanu kremasti.
Dodajte šećer u prahu i nastavite miješati kako bi se svi sastojci povezali.
Na kraju umiješajte i 1 - 2 žlice mlijeka kako biste dobili mazivu glazuru.
Ovom glazurom premažite pečene cimet-rolice dok su još tople.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više