VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Chili con carne
Ovaj gusti i aromatični umak od mesa i čili papričica perjanica je tex-mex kuhinje. Dodali smo mu puno naribanog cheddara i dobili savršeno jelo za hladne dane.
Sastojci
Za čili
-
1 velika
glavica luka
-
1
crvena paprika
-
1
mrkva
-
2 žlice
ulja
-
1-2
čili papričice, nasjeckane
-
1 režanj
češnjaka, sitno nasjeckan
-
500 g
mljevene junjetine
-
1 žličica
dimljene paprike
-
1/2 žličice
kumina
-
240 g
kuhanog crvenog graha
-
400 ml
pasirane rajčice
-
Po želji
sol i papar
-
Po želji
sjeckani peršin ili korijandar
Za posluživanje
-
100 g
President Cheddara
-
2
tortilje
-
1
avokado
-
Po želji
riža ili neki drugi prilog
-
Za čili:
Luk, papriku i mrkvu očistite pa narežite na kockice.
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dvije žlice ulja pa na njemu prepržite narezano povrće.
Povrće pržite, uz neprestano miješanje, dok ne omekša.
Zatim mu dodajte čili papričice i češnjak pa miješajte na vatri još dvije minute.
Sada dodajte junetinu, mljevenu papriku i kumin, sve dobro promiješajte i nastavite pržiti dok meso ne uhvati boju i lijepo zamiriše.
Smanjite vatru, dodajte grah i pasiranu rajčicu, začinite solju po ukusu, dobro promiješajte i ostavite sve da se krčka oko pola sata.
Tijekom kuhanja umak povremeno promiješajte i po potrebi dodajte malo vode.
Kuhano jelo dovršite s malo papra i sjeckanim peršinom ili korijandrom. -
Za posluživanje:
Sir President Cheddar naribajte.
Tortilje narežite na trokutiće pa ih kratko tostirajte na suhoj tavi.
Avokado narežite na tanke kriške.
Kuhani čili razdijelite u zdjelice pa svaki od njih obilato posipajte naribanim sirom.
Dodajte tostirane trokutiće tortilje i avokado, a po želji sve poslužite uz kuhanu rižu.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više