VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cheesecake od ricotte s borovnicama
Nježna, kremasta ricotta i svježe borovnice savršena su kombinacija za savršen cheesecake.
Potrebno je tek nekoliko sastojaka, priprema je kratka i jednostavna, a rezultat će izmamiti osmijehe na lica svih degustatora.
Sastojci
Za podlogu
-
250 g
keksa s maslacem
-
100 g
Dukat maslaca
Za nadjev
-
500 g
Galbani ricotte
-
1
limun, sok i korica
-
100 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
30 g
brašna
-
Prosthvat
soli
-
3
jaja
Za premaz
-
125 g
borovnica
-
1 žlica
meda
-
1/2
limuna, sok
-
Za premaz:
U lončiću pomiješajte borovnice, limunov sok i med pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sastojci ne pretvore u gusti umak (oko 10 minuta). -
Za podlogu:
Mali kalup za tortu, promjera oko 20 cm, obložite papirom za pečenje.
U blenderu ili sjeckalici usitnite kekse.
Maslac narežite na kockice pa ga dodajte usitnjenim keksima te nastavite mljeti blenderom (sjeckalicom) dok se sve ne poveže u kompaktnu smjesu.
Dobivenu smjesu prebacite na dno pripremljenog kalupa za tortu i lagano je utisnite i poravnajte stražnjom stranom žlice tako da dobijete koru ravnomjerne debljine. Po želji smjesu možete utisnuti i u obruč kalupa.
Kalup sa smjesom odložite u hladnjak dok pripremate nadjev. -
Za nadjev:
U zdjeli izmiješajte ricottu, koricu i sok od limuna te ekstrakt vanilije.
U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer i prstohvat soli. Mješavinu iz druge zdjele prebacite u prvu pa sve nježno spojite miješajući električnim mikserom na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte jedno po jedno jaje.
Takvu smjesu prelijte preko pripremljene podloge od keksa.
Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva oko 50 minuta ili dok ne postane čvrsta poput pudinga.
Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici s otvorenim vratima dok se toplina u njoj ne spusti na sobnu temperaturu. Tada je oprezno izvadite iz kalupa, premažite ukuhanim borovnicama i pustite da se potpuno ohladi.
Prije posluživanja cheesecake po želji ukrasite svježim borovnicama.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više