VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cheesecake od ricotte s borovnicama
Nježna, kremasta ricotta i svježe borovnice savršena su kombinacija za savršen cheesecake.
Potrebno je tek nekoliko sastojaka, priprema je kratka i jednostavna, a rezultat će izmamiti osmijehe na lica svih degustatora.
Sastojci
Za podlogu
-
250 g
keksa s maslacem
-
100 g
Dukat maslaca
Za nadjev
-
500 g
Galbani ricotte
-
1
limun, sok i korica
-
100 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
30 g
brašna
-
Prosthvat
soli
-
3
jaja
Za premaz
-
125 g
borovnica
-
1 žlica
meda
-
1/2
limuna, sok
-
Za premaz:
U lončiću pomiješajte borovnice, limunov sok i med pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sastojci ne pretvore u gusti umak (oko 10 minuta). -
Za podlogu:
Mali kalup za tortu, promjera oko 20 cm, obložite papirom za pečenje.
U blenderu ili sjeckalici usitnite kekse.
Maslac narežite na kockice pa ga dodajte usitnjenim keksima te nastavite mljeti blenderom (sjeckalicom) dok se sve ne poveže u kompaktnu smjesu.
Dobivenu smjesu prebacite na dno pripremljenog kalupa za tortu i lagano je utisnite i poravnajte stražnjom stranom žlice tako da dobijete koru ravnomjerne debljine. Po želji smjesu možete utisnuti i u obruč kalupa.
Kalup sa smjesom odložite u hladnjak dok pripremate nadjev. -
Za nadjev:
U zdjeli izmiješajte ricottu, koricu i sok od limuna te ekstrakt vanilije.
U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer i prstohvat soli. Mješavinu iz druge zdjele prebacite u prvu pa sve nježno spojite miješajući električnim mikserom na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte jedno po jedno jaje.
Takvu smjesu prelijte preko pripremljene podloge od keksa.
Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva oko 50 minuta ili dok ne postane čvrsta poput pudinga.
Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici s otvorenim vratima dok se toplina u njoj ne spusti na sobnu temperaturu. Tada je oprezno izvadite iz kalupa, premažite ukuhanim borovnicama i pustite da se potpuno ohladi.
Prije posluživanja cheesecake po želji ukrasite svježim borovnicama.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više