VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cheesecake od ricotte s borovnicama
Nježna, kremasta ricotta i svježe borovnice savršena su kombinacija za savršen cheesecake.
Potrebno je tek nekoliko sastojaka, priprema je kratka i jednostavna, a rezultat će izmamiti osmijehe na lica svih degustatora.
Sastojci
Za podlogu
-
250 g
keksa s maslacem
-
100 g
Dukat maslaca
Za nadjev
-
500 g
Galbani ricotte
-
1
limun, sok i korica
-
100 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
30 g
brašna
-
Prosthvat
soli
-
3
jaja
Za premaz
-
125 g
borovnica
-
1 žlica
meda
-
1/2
limuna, sok
-
Za premaz:
U lončiću pomiješajte borovnice, limunov sok i med pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sastojci ne pretvore u gusti umak (oko 10 minuta). -
Za podlogu:
Mali kalup za tortu, promjera oko 20 cm, obložite papirom za pečenje.
U blenderu ili sjeckalici usitnite kekse.
Maslac narežite na kockice pa ga dodajte usitnjenim keksima te nastavite mljeti blenderom (sjeckalicom) dok se sve ne poveže u kompaktnu smjesu.
Dobivenu smjesu prebacite na dno pripremljenog kalupa za tortu i lagano je utisnite i poravnajte stražnjom stranom žlice tako da dobijete koru ravnomjerne debljine. Po želji smjesu možete utisnuti i u obruč kalupa.
Kalup sa smjesom odložite u hladnjak dok pripremate nadjev. -
Za nadjev:
U zdjeli izmiješajte ricottu, koricu i sok od limuna te ekstrakt vanilije.
U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer i prstohvat soli. Mješavinu iz druge zdjele prebacite u prvu pa sve nježno spojite miješajući električnim mikserom na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte jedno po jedno jaje.
Takvu smjesu prelijte preko pripremljene podloge od keksa.
Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva oko 50 minuta ili dok ne postane čvrsta poput pudinga.
Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici s otvorenim vratima dok se toplina u njoj ne spusti na sobnu temperaturu. Tada je oprezno izvadite iz kalupa, premažite ukuhanim borovnicama i pustite da se potpuno ohladi.
Prije posluživanja cheesecake po želji ukrasite svježim borovnicama.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više