Sirni odrezak izvrsno je rješenje za brze ljetne obroke. Potrebno ga je kratko prepeći na tavi i spreman je za posluživanje uz omiljene salate. U današnjem receptu omotali smo ga u koricu od pancete i poslužili uz umak i salatu kao odličan ljetni ručak.

Sastojci

Za umak
  • 1 žlica
    maslinova ulja
  • 1 mala glavica
    luka, narezana
  • 1 cm
    đumbirovog korijena, naribanog
  • 2 režnja
    češnjaka, narezanog
  • 1
    peperončin
  • 150 g
    komadića ananasa iz kompota bez dodanog šećera
  • 200 ml
    sola od ananasa iz kompota
  • 200 ml
    pasirane rajčice
  • 1 žlica
    rižina octa
  • 1 žličica
    šećera
  • Po potrebi
    voda
  • Po želji
    sol
  • Po želji
    svježe mljeveni papar
Za sir u hrskavoj panceti
  • 180 g
    President cheese steaka - original ili BBG
  • 100 g
    tanko narezane pancete

  • Prvo pripremite umak: u dubljoj, širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje.

  • Na tome prepržite luk dok potpuno ne omekša.

  • Dodajte češnjak, đumbir i peperončin pa nastavite pržiti dok češnjak ne zamiriše.

  • Dodajte komadiće ananasa i sok te sve pirjajte dok se tekućina malo ne zgusne.

  • Sada dodajte pasiranu rajčicu i ocat, sve malo posolite, smanjite vatru i lagano krčkajte dok ne dobijete lijep i gust umak, oko 30 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode.

  • Na kraju doradite okus umaka šećerom, solju i paprom.

  • Umak ohladite pa ga spremite u teglicu.

  • Za sir u hrskavoj panceti: odreske od sira narežite po dužini na prutiće.

  • Svaki prutić omotajte trakicom pancete.

  • Omotane prutiće pecite na zagrijanoj i suhoj tavi oko 6 minuta, povremeno ih okrećući kako bi se ravnomjerno ispekli.

  • Pečene prutiće sira odmah poslužite uz umak i salatu po želji.