VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Caponata je tradicionalno sicilijansko jelo u kojem se divno sjedinjuju različiti okusi ljeta.
Sastojci
-
2
patlidžana
-
1
glavica luka
-
1
grančica celera
-
3
češnja češnjaka
-
1
manja paprika
-
2dl
gustog, domaćeg pirea od rajčice
-
3-4
žlice maslina (bez koštica)
-
1
žličica šećera
-
malo
soli
-
malo
papra
-
malo
vinskog octa
-
po želji
peršinova lista
-
prrtohvat
svježeg bosiljka
-
60g
Sirela Ribanca
-
malo
maslinovog ulja
-
oko 300g
tjestenine
Ovo moćno, bogato povrtno jelo možemo poslužiti samostalno, s tjesteninom ili uz fino prepečeni kruh (bruskete). Caponata se brzo priprema i idealan je ljetni ručak ili večera, a odlična je i sljedeći dan te se može služiti topla ili hladna.
KULINARSKI SAVJET: Za potpunu uživanciju jelu na samom kraju obilno dodajte Ribanac i poslužite uz čašu vrhunskog crnog vina.
-
Patlidžane operite, osušite, narežite na manje kocke, posolite i ostavite 30 minuta, da puste gorku tekućinu.
-
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte narezani luk, kratko pržite pa dodajte češnjak, celer, papriku i svježu rajčicu, sve narezano na manje komadiće i pirjajte 10 minuta.
-
U drugoj posudi na malo ulja kratko pržite ocijeđene kockice patlidžana pa kada dobiju boju sa svih strana dodajte u tavu s ostalim povrćem. Dodajte pire od rajčica, malo šećera, sol, papar i malo vinskog octa pa nastavite pirjati još 10-15 minuta.
-
Na kraju dodajte nasjeckani peršinov list, maknite s vatre i dodajte Ribanac i svježe listiće bosiljka.
-
Poslužite s kuhanom tjesteninom i u svaki tanjur dodatno naribajte još malo Ribanca.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više