VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Caponata je tradicionalno sicilijansko jelo u kojem se divno sjedinjuju različiti okusi ljeta.
Sastojci
-
2
patlidžana
-
1
glavica luka
-
1
grančica celera
-
3
češnja češnjaka
-
1
manja paprika
-
2dl
gustog, domaćeg pirea od rajčice
-
3-4
žlice maslina (bez koštica)
-
1
žličica šećera
-
malo
soli
-
malo
papra
-
malo
vinskog octa
-
po želji
peršinova lista
-
prrtohvat
svježeg bosiljka
-
60g
Sirela Ribanca
-
malo
maslinovog ulja
-
oko 300g
tjestenine
Ovo moćno, bogato povrtno jelo možemo poslužiti samostalno, s tjesteninom ili uz fino prepečeni kruh (bruskete). Caponata se brzo priprema i idealan je ljetni ručak ili večera, a odlična je i sljedeći dan te se može služiti topla ili hladna.
KULINARSKI SAVJET: Za potpunu uživanciju jelu na samom kraju obilno dodajte Ribanac i poslužite uz čašu vrhunskog crnog vina.
-
Patlidžane operite, osušite, narežite na manje kocke, posolite i ostavite 30 minuta, da puste gorku tekućinu.
-
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte narezani luk, kratko pržite pa dodajte češnjak, celer, papriku i svježu rajčicu, sve narezano na manje komadiće i pirjajte 10 minuta.
-
U drugoj posudi na malo ulja kratko pržite ocijeđene kockice patlidžana pa kada dobiju boju sa svih strana dodajte u tavu s ostalim povrćem. Dodajte pire od rajčica, malo šećera, sol, papar i malo vinskog octa pa nastavite pirjati još 10-15 minuta.
-
Na kraju dodajte nasjeckani peršinov list, maknite s vatre i dodajte Ribanac i svježe listiće bosiljka.
-
Poslužite s kuhanom tjesteninom i u svaki tanjur dodatno naribajte još malo Ribanca.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više