VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Caponata je tradicionalno sicilijansko jelo u kojem se divno sjedinjuju različiti okusi ljeta.
Sastojci
-
2
patlidžana
-
1
glavica luka
-
1
grančica celera
-
3
češnja češnjaka
-
1
manja paprika
-
2dl
gustog, domaćeg pirea od rajčice
-
3-4
žlice maslina (bez koštica)
-
1
žličica šećera
-
malo
soli
-
malo
papra
-
malo
vinskog octa
-
po želji
peršinova lista
-
prrtohvat
svježeg bosiljka
-
60g
Sirela Ribanca
-
malo
maslinovog ulja
-
oko 300g
tjestenine
Ovo moćno, bogato povrtno jelo možemo poslužiti samostalno, s tjesteninom ili uz fino prepečeni kruh (bruskete). Caponata se brzo priprema i idealan je ljetni ručak ili večera, a odlična je i sljedeći dan te se može služiti topla ili hladna.
KULINARSKI SAVJET: Za potpunu uživanciju jelu na samom kraju obilno dodajte Ribanac i poslužite uz čašu vrhunskog crnog vina.
-
Patlidžane operite, osušite, narežite na manje kocke, posolite i ostavite 30 minuta, da puste gorku tekućinu.
-
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte narezani luk, kratko pržite pa dodajte češnjak, celer, papriku i svježu rajčicu, sve narezano na manje komadiće i pirjajte 10 minuta.
-
U drugoj posudi na malo ulja kratko pržite ocijeđene kockice patlidžana pa kada dobiju boju sa svih strana dodajte u tavu s ostalim povrćem. Dodajte pire od rajčica, malo šećera, sol, papar i malo vinskog octa pa nastavite pirjati još 10-15 minuta.
-
Na kraju dodajte nasjeckani peršinov list, maknite s vatre i dodajte Ribanac i svježe listiće bosiljka.
-
Poslužite s kuhanom tjesteninom i u svaki tanjur dodatno naribajte još malo Ribanca.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više