VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Sastojci
-
300 g
brašna
-
3
jaja
-
80 g
Dukat maslaca
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
1 i 1/2 žličice
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
110 g
badema
-
20 g
suhih marelica i brusnica
-
Pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivo, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
-
Dodajte jaja i maslac narezan na listiće.
-
Miješajte sve mikserom sa spiralnim nastavcima kako bi se sastojci povezali.
-
Bademe, marelice i brusnice grubo nasjeckajte pa i njih umiješajte u tijesto.
-
Kada tijesto više ne možete miješati mikserom, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i nastavite mijesiti rukama. Tijesto je dosta mekano i trebat ćete dobro pobrašniti i ruke i površinu.
-
Podijelite tijesto na tri približno jednaka dijela pa svaki formirajte u malu duguljastu štrucu.
-
Prebacite štruce na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, 30 – 35 minuta.
-
Pečene štruce ohladite 15-ak minuta pa ih prebacite na dasku za rezanje i oštrim nožem režite kose kriške debljine oko 1 cm.
-
Kriške poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite ih 10-ak minuta.
-
Izvadite ih, preokrenite i pecite još 10-ak minuta.
-
Pečene kekse dobro ohladite i čuvajte u kutiji do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više