VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Sastojci
-
300 g
brašna
-
3
jaja
-
80 g
Dukat maslaca
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
1 i 1/2 žličice
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
110 g
badema
-
20 g
suhih marelica i brusnica
-
Pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivo, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
-
Dodajte jaja i maslac narezan na listiće.
-
Miješajte sve mikserom sa spiralnim nastavcima kako bi se sastojci povezali.
-
Bademe, marelice i brusnice grubo nasjeckajte pa i njih umiješajte u tijesto.
-
Kada tijesto više ne možete miješati mikserom, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i nastavite mijesiti rukama. Tijesto je dosta mekano i trebat ćete dobro pobrašniti i ruke i površinu.
-
Podijelite tijesto na tri približno jednaka dijela pa svaki formirajte u malu duguljastu štrucu.
-
Prebacite štruce na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, 30 – 35 minuta.
-
Pečene štruce ohladite 15-ak minuta pa ih prebacite na dasku za rezanje i oštrim nožem režite kose kriške debljine oko 1 cm.
-
Kriške poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite ih 10-ak minuta.
-
Izvadite ih, preokrenite i pecite još 10-ak minuta.
-
Pečene kekse dobro ohladite i čuvajte u kutiji do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više