VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Sastojci
-
300 g
brašna
-
3
jaja
-
80 g
Dukat maslaca
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
1 i 1/2 žličice
praška za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
110 g
badema
-
20 g
suhih marelica i brusnica
-
Pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivo, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
-
Dodajte jaja i maslac narezan na listiće.
-
Miješajte sve mikserom sa spiralnim nastavcima kako bi se sastojci povezali.
-
Bademe, marelice i brusnice grubo nasjeckajte pa i njih umiješajte u tijesto.
-
Kada tijesto više ne možete miješati mikserom, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i nastavite mijesiti rukama. Tijesto je dosta mekano i trebat ćete dobro pobrašniti i ruke i površinu.
-
Podijelite tijesto na tri približno jednaka dijela pa svaki formirajte u malu duguljastu štrucu.
-
Prebacite štruce na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, 30 – 35 minuta.
-
Pečene štruce ohladite 15-ak minuta pa ih prebacite na dasku za rezanje i oštrim nožem režite kose kriške debljine oko 1 cm.
-
Kriške poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite ih 10-ak minuta.
-
Izvadite ih, preokrenite i pecite još 10-ak minuta.
-
Pečene kekse dobro ohladite i čuvajte u kutiji do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više