VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tamne bobice označile su početak jeseni. A jesen je ugodnija u toplini doma, uz šalicu toplog čaja i biskvitni kolač, kojem sočnost daje Brzo & Fino kiselo vrhnje
Sastojci
-
220 g
brašna
-
160 g
šećera
-
1 vrećica
prašak za pecivo
-
125 ml
maslinova ulja
-
3
jaja
-
1
Brzo & Fino kiselo vrhnje (20% mm)
-
1 vrećica
burbon vanilin šećer
-
Prstohvat
cimeta
-
100 g
crnog grožđa (izabela)
-
Po želji
listići badema
-
Malo
brašna i ulja ili maslaca za premazivanje
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
-
Kalup za kruh premažite maslacem ili uljem i pobrašnite.
-
Miksajte jaja sa šećerom dok ne postanu blijeda i pjenasta. Umiješajte ulje i kiselo vrhnje. U brašno dodajte prašak za pecivo i začine. Umiješajte suhe sastojke u mokre. Smjesu izlijte u kalup za kruh
-
Ako želite, odmah dodajte bobice grožđa, u tom slučaju ćete dobiti dvobojni kolač jer će grožđe pasti na dno. Ako ne želite da vam bobice padnu na dno biskvita, stavite ga peći i nakon 15-ak minuta dodajte grožđe. Nakon pola sata pečenja dodajte po želji i listiće badema.
-
Kolač pecite 50-ak minuta. Provjerite čačkalicom je li pečen. Ostavite da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa i poslužite kolač topao ili hladan.
Recept: Uvijek gladna
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više