VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tamne bobice označile su početak jeseni. A jesen je ugodnija u toplini doma, uz šalicu toplog čaja i biskvitni kolač, kojem sočnost daje Brzo & Fino kiselo vrhnje
Sastojci
-
220 g
brašna
-
160 g
šećera
-
1 vrećica
prašak za pecivo
-
125 ml
maslinova ulja
-
3
jaja
-
1
Brzo & Fino kiselo vrhnje (20% mm)
-
1 vrećica
burbon vanilin šećer
-
Prstohvat
cimeta
-
100 g
crnog grožđa (izabela)
-
Po želji
listići badema
-
Malo
brašna i ulja ili maslaca za premazivanje
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
-
Kalup za kruh premažite maslacem ili uljem i pobrašnite.
-
Miksajte jaja sa šećerom dok ne postanu blijeda i pjenasta. Umiješajte ulje i kiselo vrhnje. U brašno dodajte prašak za pecivo i začine. Umiješajte suhe sastojke u mokre. Smjesu izlijte u kalup za kruh
-
Ako želite, odmah dodajte bobice grožđa, u tom slučaju ćete dobiti dvobojni kolač jer će grožđe pasti na dno. Ako ne želite da vam bobice padnu na dno biskvita, stavite ga peći i nakon 15-ak minuta dodajte grožđe. Nakon pola sata pečenja dodajte po želji i listiće badema.
-
Kolač pecite 50-ak minuta. Provjerite čačkalicom je li pečen. Ostavite da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa i poslužite kolač topao ili hladan.
Recept: Uvijek gladna
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više