Pola sata i nekoliko osnovnih namirnica sve je što vam treba za ove neodoljivo mekane i ukusne kiflice. Ne treba ih dugo mijesiti ni dizati, a možete ih puniti slatkim i slanim nadjevima. Naš prvi odabir uvijek je aromatični Dimsi.

Sastojci

Za kiflice
  • 300 g
    glatkog brašna
  • 1 žličica
    soli
  • 1 vrećica
    praška za pecivo
  • 80 g
    Dukat maslaca, narezanog na listiće
  • 200 g
    Dukat tekućeg jogurta
  • 100 g
    Sirela Dimsi sira, naribanog
Za premazivanje i posipanje
  • 1
    žumanjak, umućen
  • Po želji
    sezam

  • U zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.

  • Dodajte listiće maslaca pa ih prstima utrljajte u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.

  • Dodajte jogurt pa umijesite glatko tijesto. Ovo možete napraviti i mikserom sa spiralnim nastavcima. Ovo tijesto ne treba dugo mijesiti, dovoljno je tek toliko da se sastojci dobro povežu.

  • Tijesto prebacite na radnu plohu pa ga razvaljajte u krug debljine 3 – 4 mm.

  • Nožem podijelite krug na 16 jednakih trokuta.

  • Na najširi dio svakog trokuta rasporedite malo naribanog Dimsija.

  • Trokut pažljivo zarolajte u kiflicu.

  • Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

  • Složite kiflice na lim koji ste obložili papirom za pečenje.

  • Premažite svaku kiflicu umućenim žumanjkom i posipajte sezamom.

  • Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

  • Pečene kiflice malo ohladite i odmah poslužite.