Ispecite patlidžan i papriku, dodajte sir i malo začina, spremite sve u teglice i uživajte u festivalu ljetnih okusa. Ovaj pesto upotrijebite na bruschettama, kao dodatak tjestenini, na pizzi ili u sendviču - dobar je u svim kombinacijama.

Sastojci

  • 1
    manji patlidžan
  • 2
    crvene rog paprike
  • 4-5
    suhih rajčica
  • 1 žličica
    čilija u prahu
  • 1/2 žliičice
    soli
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 100 g
    Galbani ricotte
  • 40 g
    Sirela Ribanca, ribanog

  • Patlidžan i paprike dobro operite, stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30-ak minuta ili dok im kora ne dobije crne mrlje.

  • Izvadite ih iz pećnice i ostavite u poklopljenoj posudi da se pare 15-ak minuta.

  • Nakon toga pažljivo ogulite paprike, odstranite im koštice, a meso prebacite u sjeckalicu.

  • Patlidžan raspolovite, žlicom izvadite mekano meso pa i njega prebacite u sjeckalicu.

  • Dodajte suhe rajčice, čili u prahu, sol i maslinovo ulje pa sve usitnite u pesto.

  • Na kraju dodajte Galbani ricottu i Sirela Ribanac, još jednom dobro izmiješajte pa spremite u teglicu ili odmah poslužite na bruschettama.

  • Preostali pesto čuvajte u hladnjaku najdulje četiri dana.