Bruschetta, mali svestrani zalogaj i veliki talijanski klasik! Bruschette možemo poslužiti u raznim prigodama, odlično su predjelo, ali i savršeno malo jelo idealno za veća druženja.

Sastojci

  • 1
    kruh
  • 1dl
    maslinovog ulja
  • 1 češanj
    češnjaka
  • 15-ak
    mini rajčica
  • 100g
    pršuta
  • 125g
    Galbani mozzarelle di bufala
  • nekoliko
    svježih listića bosiljka
  • po želji
    svježe mljevenog papra

Ovi zapečeni kruščići mogu se nadjevati raznim nadjevima, samo pustite mašti na volju i guštajte.
Ove bruschette složene su po uzoru na popularnu Caprese salatu, nadjev se sastoji od malenih zrelih rajčica, fine Galbani mozzarelle od bivoljeg mlijeka i svježeg bosiljka, a sve uz malo pršuta.

  • Kruh narežite ukoso, svaku krišku lagano pokapajte maslinovim uljem i zapecite na grill tavi (kratko, da dobiju boju s obje strane).

  • Kruh natrljajte češnjakom pa na svaki komad stavite malo pršuta, rajčice narezane na tanje ploške i lagano natrgane komadiće mozzarelle od bivoljeg mlijeka. 

  • Dodajte svježe listiće bosiljka, malo popaprite i po potrebi posolite. Po želji bruschette možete na kraju lagano preliti maslinovim uljem ili aceto balsamicom, a možete ih zaljutiti sitno nasjeckanim čili papričicama.