VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Bruschetta, mali svestrani zalogaj i veliki talijanski klasik! Bruschette možemo poslužiti u raznim prigodama, odlično su predjelo, ali i savršeno malo jelo idealno za veća druženja.
Sastojci
-
1
kruh
-
1dl
maslinovog ulja
-
1 češanj
češnjaka
-
15-ak
mini rajčica
-
100g
pršuta
-
125g
Galbani mozzarelle di bufala
-
nekoliko
svježih listića bosiljka
-
po želji
svježe mljevenog papra
Ovi zapečeni kruščići mogu se nadjevati raznim nadjevima, samo pustite mašti na volju i guštajte.
Ove bruschette složene su po uzoru na popularnu Caprese salatu, nadjev se sastoji od malenih zrelih rajčica, fine Galbani mozzarelle od bivoljeg mlijeka i svježeg bosiljka, a sve uz malo pršuta.
-
Kruh narežite ukoso, svaku krišku lagano pokapajte maslinovim uljem i zapecite na grill tavi (kratko, da dobiju boju s obje strane).
-
Kruh natrljajte češnjakom pa na svaki komad stavite malo pršuta, rajčice narezane na tanje ploške i lagano natrgane komadiće mozzarelle od bivoljeg mlijeka.
-
Dodajte svježe listiće bosiljka, malo popaprite i po potrebi posolite. Po želji bruschette možete na kraju lagano preliti maslinovim uljem ili aceto balsamicom, a možete ih zaljutiti sitno nasjeckanim čili papričicama.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više