Zaboravite na bilo kakvo kuhanje jer je nježna i aromatična Galbani mozzarella di bufula najbolja kad se jede svježa! Upravo zbog toga idealna je za lagane ljetne obroke kao što su salate, sendviči ili ove hrskave i ukusne bruschette.

Sastojci

  • 10 kriški
    kruha sa sjemenkama
  • 2 žlice
    maslinovog ulja
  • 2 - 3 režnja
    češnjaka
  • 100 g
    miješanih maldih zelenih salata (špinat, blitvam rikula...)
  • 50 g
    slanih inćuna
  • Po ukusu
    svježe mljeveni papar
  • 250 g
    Galbani mozzarelle di late di bufala

  • Kriške kruha složite na lim koji ste obložili papirom za pečenje.

  • Prelijte ih maslinovim uljem i u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pecite 10 minuta ili dok ne postanu zlatne i hrskave.

  • Pečene kriške izvadite iz pećnice i svaku natrljajte režnjevima češnjaka.

  • Na ovako pripremljene kriške rasporedite mlade salate. 

  • Mozzarellu ocijedite i narežite na ploške.

  • Složite ih na kriške kruha sa salatom pa na svaku još stavite i jedan inćun.

  • Na kraju sve još malo posipajte svježe mljevenim paprom i odmah poslužite.