VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Istraživanje novih kuhinja odvelo nas je u Brazil. Probajte pao de queijo, jednostavne kruščiće i bezglutensku poslasticu u koju se Sirela Ribanac odlično uklopio i zasjao punim sjajem.
Sastojci
-
250 g
tapiokinog brašna
-
40 g
Dukat maslaca
-
2 dl
Dukat mlijeka
-
2
jaja
-
100 g
Sirela Ribanca
-
U široku posudu stavite grijati Dukat mlijeko i maslac dok se ne pojave mjehurići i mlijeko ne krene vriti.
-
Dodajte mu tapiokino brašno (ponekad se prodaje kao tapiokin škrob). Miješajte drvenom kuhačom dok se brašno skroz ne upije te prebacite u posudu u kojoj ćete dalje raditi nastavcima za tijesto.
-
Mijesite par minuta, dok smjesa ne postane elastična i rastezljiva te blago topla na dodir.
-
Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite mijesiti dok se skroz ne poveže (možda će vam se činiti da se jaja neće umiješati, no budite uporni).
-
Na kraju dodajte naribani Sirela Ribanac i miješajte još minutu, dok se sav sir fino ne sljubi s tijestom.
-
Pećnicu zagrijte na 180°C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
-
Tijesto će biti ljepljivo na dodir pa pripremite posudu s vodom u koju ćete močiti ruke tako da ih možete lakše oblikovati. Otkidajte komade veličine oraha, lagano zagladite i slažite na pleh.
-
Pecite u pećnici dok kruščići ne dobiju blago rumenu boju (važno ih je ne prepeći!).
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više