VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Istraživanje novih kuhinja odvelo nas je u Brazil. Probajte pao de queijo, jednostavne kruščiće i bezglutensku poslasticu u koju se Sirela Ribanac odlično uklopio i zasjao punim sjajem.
Sastojci
-
250 g
tapiokinog brašna
-
40 g
Dukat maslaca
-
2 dl
Dukat mlijeka
-
2
jaja
-
100 g
Sirela Ribanca
-
U široku posudu stavite grijati Dukat mlijeko i maslac dok se ne pojave mjehurići i mlijeko ne krene vriti.
-
Dodajte mu tapiokino brašno (ponekad se prodaje kao tapiokin škrob). Miješajte drvenom kuhačom dok se brašno skroz ne upije te prebacite u posudu u kojoj ćete dalje raditi nastavcima za tijesto.
-
Mijesite par minuta, dok smjesa ne postane elastična i rastezljiva te blago topla na dodir.
-
Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite mijesiti dok se skroz ne poveže (možda će vam se činiti da se jaja neće umiješati, no budite uporni).
-
Na kraju dodajte naribani Sirela Ribanac i miješajte još minutu, dok se sav sir fino ne sljubi s tijestom.
-
Pećnicu zagrijte na 180°C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
-
Tijesto će biti ljepljivo na dodir pa pripremite posudu s vodom u koju ćete močiti ruke tako da ih možete lakše oblikovati. Otkidajte komade veličine oraha, lagano zagladite i slažite na pleh.
-
Pecite u pećnici dok kruščići ne dobiju blago rumenu boju (važno ih je ne prepeći!).
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više