Istraživanje novih kuhinja odvelo nas je u Brazil. Probajte pao de queijo, jednostavne kruščiće i bezglutensku poslasticu u koju se Sirela Ribanac odlično uklopio i zasjao punim sjajem.

Sastojci

  • 250 g
    tapiokinog brašna
  • 40 g
    Dukat maslaca
  • 2 dl
    Dukat mlijeka
  • 2
    jaja
  • 100 g
    Sirela Ribanca

  • U široku posudu stavite grijati Dukat mlijeko i maslac dok se ne pojave mjehurići i mlijeko ne krene vriti.

  • Dodajte mu tapiokino brašno (ponekad se prodaje kao tapiokin škrob). Miješajte drvenom kuhačom dok se brašno skroz ne upije te prebacite u posudu u kojoj ćete dalje raditi nastavcima za tijesto.

  • Mijesite par minuta, dok smjesa ne postane elastična i rastezljiva te blago topla na dodir.

  • Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite mijesiti dok se skroz ne poveže (možda će vam se činiti da se jaja neće umiješati, no budite uporni).

  • Na kraju dodajte naribani Sirela Ribanac i miješajte još minutu, dok se sav sir fino ne sljubi s tijestom.

  • Pećnicu zagrijte na 180°C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.

  • Tijesto će biti ljepljivo na dodir pa pripremite posudu s vodom u koju ćete močiti ruke tako da ih možete lakše oblikovati. Otkidajte komade veličine oraha, lagano zagladite i slažite na pleh.

  • Pecite u pećnici dok kruščići ne dobiju blago rumenu boju (važno ih je ne prepeći!).