VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Istraživanje novih kuhinja odvelo nas je u Brazil. Probajte pao de queijo, jednostavne kruščiće i bezglutensku poslasticu u koju se Sirela Ribanac odlično uklopio i zasjao punim sjajem.
Sastojci
-
250 g
tapiokinog brašna
-
40 g
Dukat maslaca
-
2 dl
Dukat mlijeka
-
2
jaja
-
100 g
Sirela Ribanca
-
U široku posudu stavite grijati Dukat mlijeko i maslac dok se ne pojave mjehurići i mlijeko ne krene vriti.
-
Dodajte mu tapiokino brašno (ponekad se prodaje kao tapiokin škrob). Miješajte drvenom kuhačom dok se brašno skroz ne upije te prebacite u posudu u kojoj ćete dalje raditi nastavcima za tijesto.
-
Mijesite par minuta, dok smjesa ne postane elastična i rastezljiva te blago topla na dodir.
-
Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite mijesiti dok se skroz ne poveže (možda će vam se činiti da se jaja neće umiješati, no budite uporni).
-
Na kraju dodajte naribani Sirela Ribanac i miješajte još minutu, dok se sav sir fino ne sljubi s tijestom.
-
Pećnicu zagrijte na 180°C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
-
Tijesto će biti ljepljivo na dodir pa pripremite posudu s vodom u koju ćete močiti ruke tako da ih možete lakše oblikovati. Otkidajte komade veličine oraha, lagano zagladite i slažite na pleh.
-
Pecite u pećnici dok kruščići ne dobiju blago rumenu boju (važno ih je ne prepeći!).
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više