VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ove krafnice izgledaju kao klasični britanski božićni desert - Christmas pudding. Odlične su i bez čokoladnog preljeva, ali... zašto ne?!
Sastojci
Tijesto:
-
240 ml
vode
-
115 g
Dukat maslaca
-
1 žličica
šećera
-
130 g
glatkog brašna
-
4
jaja
Krema:
-
480 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
4
žumanjka
-
prstohvat
soli
-
40 g
gustina
-
20 g
Dukat maslaca
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Glazura:
-
300 g
čokolade za kuhanje
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Zagrijte vodu, Dukat maslac i šećer. Kada se maslac otopi i voda počne ključati, brzo dodajte brašno (sve odjednom). Miješajte na vatri tri minute sve dok se brašno ne skuha (već u prvih deset sekundi miješanja nastat će kugla tijesta). Maknite s vatre i miješajte električnom miješalicom sve dok se smjesa ne ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i istisnite krugove na papir za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta na 180°C i ohladite u pećnici s lagano otvorenim vratima.
-
Za kremu skuhajte Dukat mlijeko s polovicom šećera i vanilin šećerom. U drugoj zdjeli pjenjačom istucite žumanjke s ostatkom šećera, gustinom i soli. Polako dodavajte vruće mlijeko u žumanjke neprestano miješajući dok se ne zgusne. Kremu ohladite u hladnjaku. Zatim ju pomiješajte sa šlagom koji ste napravili od Brzo & Fino vrhnja za šlag.
-
Za preljev zagrijte Brzo & Fino vrhnje za šlag i prelijte preko čokolade za kuhanje natrgane na komadiće, a od malo zelenog i crvenog fondanta napravite kuglice i listiće.
-
U tijesto slastičarskom vrećicom istisnite kremu. Svaku krafnicu prelijte čokoladom, ohladite i ukrasite.
Recept: Marko Josipović
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više