VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ove krafnice izgledaju kao klasični britanski božićni desert - Christmas pudding. Odlične su i bez čokoladnog preljeva, ali... zašto ne?!
Sastojci
Tijesto:
-
240 ml
vode
-
115 g
Dukat maslaca
-
1 žličica
šećera
-
130 g
glatkog brašna
-
4
jaja
Krema:
-
480 ml
Dukat mlijeka
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
4
žumanjka
-
prstohvat
soli
-
40 g
gustina
-
20 g
Dukat maslaca
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Glazura:
-
300 g
čokolade za kuhanje
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Zagrijte vodu, Dukat maslac i šećer. Kada se maslac otopi i voda počne ključati, brzo dodajte brašno (sve odjednom). Miješajte na vatri tri minute sve dok se brašno ne skuha (već u prvih deset sekundi miješanja nastat će kugla tijesta). Maknite s vatre i miješajte električnom miješalicom sve dok se smjesa ne ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i istisnite krugove na papir za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta na 180°C i ohladite u pećnici s lagano otvorenim vratima.
-
Za kremu skuhajte Dukat mlijeko s polovicom šećera i vanilin šećerom. U drugoj zdjeli pjenjačom istucite žumanjke s ostatkom šećera, gustinom i soli. Polako dodavajte vruće mlijeko u žumanjke neprestano miješajući dok se ne zgusne. Kremu ohladite u hladnjaku. Zatim ju pomiješajte sa šlagom koji ste napravili od Brzo & Fino vrhnja za šlag.
-
Za preljev zagrijte Brzo & Fino vrhnje za šlag i prelijte preko čokolade za kuhanje natrgane na komadiće, a od malo zelenog i crvenog fondanta napravite kuglice i listiće.
-
U tijesto slastičarskom vrećicom istisnite kremu. Svaku krafnicu prelijte čokoladom, ohladite i ukrasite.
Recept: Marko Josipović
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više