VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Borić od Salakisa
Dekorativan i ukusan borić od Salakisa neće proći nezamijećeno na blagdanskom stolu. Vrlo ga je jednostavno pripremiti, a uz malo maslina, sušenih rajčica i krekera postaje vrlo ukusno predjelo.
Sastojci
Za bazu borića
-
500 g
President Salakisa
-
300 g
Dukatele
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
20 g
badema, tostiranih i stino nasjeckanih
-
4 - 5
suhih rajčica, sitno nasjeckanih
-
1 režanj
češnjaka, nariban
-
1 žličica
dimljene paprike
-
1 žličica
suhog bosiljka
-
1 žličica
suhog timjana
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
Za ukrašavanje
-
200 g
crnih maslina
-
200 g
zelenih maslina
-
100 g
sušenih rajčica, narezanih na manje komade
-
1deblja kriška
polutvrdog sira po izboru
-
Nekoliko
grančica ružmarina
Za posluživanje
-
Po želji
krekeri
-
Po želji
suhomesnati proizvodi
-
U zdjelu za miješanje stavite Salakis, Dukatelu i maslinovo ulje pa sve dobro izmiješajte mikserom kako bi se povezalo u kremastu smjesu.
-
Dodajte nasjeckane bademe, suhe rajčice, naribani češnjak i sve začine pa još jednom sve lagano promiješate kako bi se sastojci lijepo sjedinili.
-
Dobivenu smjesu prebacite na veći pladanj za posluživanje i pažljivo je rukama oblikujte u stožac koji će kasnije postati drvce.
-
Kada ste zadovoljni oblikom, stožac krenite oblagati maslinama i suhim rajčicama. Gusto ih slažite kako biste obložili sav sir.
-
Na kraju na nekoliko mjesta zataknite grančice ružmarina.
-
Za potpuni efekt, modlicom za kekse izrežite krišku sira u zvjezdicu pa ga zataknite na vrh drvca.
-
Oko drvca poslažite krekere i suhomesnate proizvode po želji pa poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više