VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Beze rolada s breskvama i borovnicama
Za razliku od većine slastica s beze korama, ova rolada je vrlo jednostavna i brza za pripremu. Nadjenite je kremastim šlagom i sočnim kasnoljetnim voćem i uživajte u slasnom desertu.
Sastojci
Za beze koru
-
3
bjelanjka
-
Prstohvat
soli
-
130 g
šećera
-
1 žličica
limunovog soka
-
1 žlica
škrobnog brašna - gustina
-
1 - 2 žlice
šećera u prahu za posipanje
Za nadjev
-
2
breskve
-
125 g
borovnica
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
70 g
Dukatele
-
1 žlica
limunovog soka
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
3 žlice
šećera u prahu
-
Za beze koru:
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih miješajte mikserom dok se ne zapjene.
Malo po malo dodajte šećer, neprestano miješajući dok se sve ne pretvori u sjajni i čvrsti bijeli snijeg.
Dodajte limunov sok i škrobno brašno pa još jednom sve dobro promiješajte.
Manji lim za pečenje (cca 20 x 30 cm) obložite papirom za pečenje pa na njega prebacite snijeg od bjelanjaka.
Poravnajte ga i zagladite kako bi se ravnomjerno rasporedio po cijelom limu.
Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 5 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite ga još 15 – 20 minuta ili dok smjesa - beze ne počne dobivati nježnu, zlatnu boju.
Pečeni beze izvadite iz pećnice i odmah ga pažljivo preokrenite na novi list papira za pečenje koji ste posipali s 1 – 2 žlice šećera u prahu.
Pažljivo odstranite stari papir za pečenje pa ostavite beze koru da se dobro ohladi -
Za nadjev:
Breskve operite, ogulite i narežite na kockice.
Borovnice operite.
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i Dukatelu.
Dodajte limunov sok, ekstrakt vanilije i šećer u prahu pa sve miješajte mikserom dok se sastojci ne pretvore u čvrstu kremu.
Ovako pripremljenom kremom premažite ohlađenu beze koru.
Na kremu složite narezano voće pa pažljivo, po dužoj strani, zarolajte u roladu.
Roladu omotajte papirom za pečenje i stavite u hladnjak na najmanje dva sata kako bi se dobro stisnula. Ohlađenu roladu po želji dodatno ukrasite narezanim breskvama i borovnicama pa poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više