VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Beignets je francuski naziv za fritule ili pržene uštipke. Oni mogu biti, kao i kod nas, slani i slatki te raznih oblika. Posebno su poznati uštipci s američkog juga, iz New Orleansa, gdje se tradicionalno pripremaju za Mardi Gras (pokladni utorak). Suhe brusnice su se sasvim lijepo uklopile u ovu pokladnu poslasticu.
Sastojci
-
300 g
brašna
-
50 g
šećera
-
3,5 g
suhog kvasca (pola vrećice)
-
prstohvat
soli
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
50 ml
toplog Dukat mlijeka
-
šaka
brusnica
-
dosta
ulja za prženje
-
za posipanje
šećer u prahu
-
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i suhi kvasac. Dodajte sol, brusnice i Brzo & Fino kiselo vrhnje te počnite miješati tijesto. Možete ga mijesiti drvenom kuhačom ili zamijesiti u električnom mikseru.
-
Dok miješate, lagano dodavajte Dukat toplo mlijeko dok ne dobijete mekano tijesto. Kad je tijesto gotovo ostavite ga na toplom, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se diže dok ne udvostruči volumen. Ovisno o temperaturi u vašoj kuhinji to može trajati i do dva sata.
-
Kada se tijesto udvostruči prebacite ga na pobrašnjenu radnu plohu, premijesite ga, a zatim stanjite valjkom za tijesto na debljinu 0,5 cm.
-
Oštrim nožem tijesto narežite na jednake kvadrate pa ih pokrijte prozirnom folijom i ostavite odmarati dok zagrijavate ulje za prženje.
-
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dosta ulja. Kada je ulje jako vruće malo smanjite temperaturu pa u njemu pržite beignete. Nemojte ih staviti previše od jednom i okrećite ih kako vam ne bi izgorjeli. Kada uhvate lijepu zlatnu boju sa svih strana prebacite ih na kuhinjski ubrus da se ocijedi višak masnoće.
-
Poslužite ih dok su još topli te ih posipajte šećerom u prahu.
Recept: Andrea Cukrov
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više