VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Beignets je francuski naziv za fritule ili pržene uštipke. Oni mogu biti, kao i kod nas, slani i slatki te raznih oblika. Posebno su poznati uštipci s američkog juga, iz New Orleansa, gdje se tradicionalno pripremaju za Mardi Gras (pokladni utorak). Suhe brusnice su se sasvim lijepo uklopile u ovu pokladnu poslasticu.
Sastojci
-
300 g
brašna
-
50 g
šećera
-
3,5 g
suhog kvasca (pola vrećice)
-
prstohvat
soli
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
50 ml
toplog Dukat mlijeka
-
šaka
brusnica
-
dosta
ulja za prženje
-
za posipanje
šećer u prahu
-
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i suhi kvasac. Dodajte sol, brusnice i Brzo & Fino kiselo vrhnje te počnite miješati tijesto. Možete ga mijesiti drvenom kuhačom ili zamijesiti u električnom mikseru.
-
Dok miješate, lagano dodavajte Dukat toplo mlijeko dok ne dobijete mekano tijesto. Kad je tijesto gotovo ostavite ga na toplom, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se diže dok ne udvostruči volumen. Ovisno o temperaturi u vašoj kuhinji to može trajati i do dva sata.
-
Kada se tijesto udvostruči prebacite ga na pobrašnjenu radnu plohu, premijesite ga, a zatim stanjite valjkom za tijesto na debljinu 0,5 cm.
-
Oštrim nožem tijesto narežite na jednake kvadrate pa ih pokrijte prozirnom folijom i ostavite odmarati dok zagrijavate ulje za prženje.
-
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dosta ulja. Kada je ulje jako vruće malo smanjite temperaturu pa u njemu pržite beignete. Nemojte ih staviti previše od jednom i okrećite ih kako vam ne bi izgorjeli. Kada uhvate lijepu zlatnu boju sa svih strana prebacite ih na kuhinjski ubrus da se ocijedi višak masnoće.
-
Poslužite ih dok su još topli te ih posipajte šećerom u prahu.
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više