VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Beignets je francuski naziv za fritule ili pržene uštipke. Oni mogu biti, kao i kod nas, slani i slatki te raznih oblika. Posebno su poznati uštipci s američkog juga, iz New Orleansa, gdje se tradicionalno pripremaju za Mardi Gras (pokladni utorak). Suhe brusnice su se sasvim lijepo uklopile u ovu pokladnu poslasticu.
Sastojci
-
300 g
brašna
-
50 g
šećera
-
3,5 g
suhog kvasca (pola vrećice)
-
prstohvat
soli
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
50 ml
toplog Dukat mlijeka
-
šaka
brusnica
-
dosta
ulja za prženje
-
za posipanje
šećer u prahu
-
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i suhi kvasac. Dodajte sol, brusnice i Brzo & Fino kiselo vrhnje te počnite miješati tijesto. Možete ga mijesiti drvenom kuhačom ili zamijesiti u električnom mikseru.
-
Dok miješate, lagano dodavajte Dukat toplo mlijeko dok ne dobijete mekano tijesto. Kad je tijesto gotovo ostavite ga na toplom, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se diže dok ne udvostruči volumen. Ovisno o temperaturi u vašoj kuhinji to može trajati i do dva sata.
-
Kada se tijesto udvostruči prebacite ga na pobrašnjenu radnu plohu, premijesite ga, a zatim stanjite valjkom za tijesto na debljinu 0,5 cm.
-
Oštrim nožem tijesto narežite na jednake kvadrate pa ih pokrijte prozirnom folijom i ostavite odmarati dok zagrijavate ulje za prženje.
-
U velikoj dubokoj tavi zagrijte dosta ulja. Kada je ulje jako vruće malo smanjite temperaturu pa u njemu pržite beignete. Nemojte ih staviti previše od jednom i okrećite ih kako vam ne bi izgorjeli. Kada uhvate lijepu zlatnu boju sa svih strana prebacite ih na kuhinjski ubrus da se ocijedi višak masnoće.
-
Poslužite ih dok su još topli te ih posipajte šećerom u prahu.
Recept: Andrea Cukrov
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više