VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Karakteristična slatkoća batata uz dodatak limuna i Zagrebačkog sira postaje drugačija, a ovo jelo na vaš stol donosi novi fantastičan okus.
Sastojci
-
1 kg
batata (oko 4 veća komada)
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
malo
maslinovog ulja
-
½
limuna
-
400 g
špinata
-
1
žličica sezamovih sjemenki, tostiranih
-
1
žličica sjemenki lana, tostiranih
-
½
žličice harisse, može i mljevene crvene paprike
-
po želji
sol, papar
Kombinacija gotovo skašane sredine pečenog batata uz dodatak Zagrebačkog svježeg sira pretvara se u glatku, pomalo pjenastu kremu kojoj proturječi lagano pirjani hrskavi špinat. . Ovako pripremljen batat može biti samostalno jelo, ali i prilog bogatom ručku ili večeri.
-
Zagrijte pećnicu na 200̊ C. Batat dobro operite, posušite, nabodite vilicom ili nožem i premažite maslinovim uljem.
-
Pecite ga na limu prekrivenom papirom za pečenje na 200 ̊C dok ne omekša, otprilike oko 50 minuta. Kad je pečen ostavite da se hladi dovoljno da ga možete primiti u ruku.
-
Batat prepolovite po dužini, izdubite mu srednji dio pazeći da ostavite dio sa strane kako bi kora zadržala oblik. Sredinu stavite u posudu ili u sjeckalicu ili blender. Slatkom krumpiru dodajte oko pola pakiranja President Zagrebačkog sira, sok od pola limuna, 2 žlice maslinovog ulja, te sol i papar. Sve to miješajte ili gnječite dok se sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu pomalo nalik na kremu.
-
Izdubljeni batat stavite na plitki lim za pečenje. Svaki napunite pripremljenom smjesom i pospite s još malo sira. Tako napunjene batate vratite u mlaku pećnicu.
-
Špinat očistite i operite, posušite ga, ali ipak ostavite nešto vode na njemu. Zagrijte wok i u njega dodajte oprani špinat. Kad se količina smanji za otprilike pola špinat posolite, poparite i pospite harissom ili paprikom. Protresite wok kako bi se začini rasporedili, dodajte malo maslinova ulja. Nastavite pirjati još neko vrijeme i pred sam kraj dodajte tostirane sjemenke lana i sezama.
-
Izvadite batate iz pećnice, zatim na svaki komad stavite po 2 – 3 žlice špinata. Poslužite toplo.
Recept: Hungry Mile
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više