VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Karakteristična slatkoća batata uz dodatak limuna i Zagrebačkog sira postaje drugačija, a ovo jelo na vaš stol donosi novi fantastičan okus.
Sastojci
-
1 kg
batata (oko 4 veća komada)
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
malo
maslinovog ulja
-
½
limuna
-
400 g
špinata
-
1
žličica sezamovih sjemenki, tostiranih
-
1
žličica sjemenki lana, tostiranih
-
½
žličice harisse, može i mljevene crvene paprike
-
po želji
sol, papar
Kombinacija gotovo skašane sredine pečenog batata uz dodatak Zagrebačkog svježeg sira pretvara se u glatku, pomalo pjenastu kremu kojoj proturječi lagano pirjani hrskavi špinat. . Ovako pripremljen batat može biti samostalno jelo, ali i prilog bogatom ručku ili večeri.
-
Zagrijte pećnicu na 200̊ C. Batat dobro operite, posušite, nabodite vilicom ili nožem i premažite maslinovim uljem.
-
Pecite ga na limu prekrivenom papirom za pečenje na 200 ̊C dok ne omekša, otprilike oko 50 minuta. Kad je pečen ostavite da se hladi dovoljno da ga možete primiti u ruku.
-
Batat prepolovite po dužini, izdubite mu srednji dio pazeći da ostavite dio sa strane kako bi kora zadržala oblik. Sredinu stavite u posudu ili u sjeckalicu ili blender. Slatkom krumpiru dodajte oko pola pakiranja President Zagrebačkog sira, sok od pola limuna, 2 žlice maslinovog ulja, te sol i papar. Sve to miješajte ili gnječite dok se sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu pomalo nalik na kremu.
-
Izdubljeni batat stavite na plitki lim za pečenje. Svaki napunite pripremljenom smjesom i pospite s još malo sira. Tako napunjene batate vratite u mlaku pećnicu.
-
Špinat očistite i operite, posušite ga, ali ipak ostavite nešto vode na njemu. Zagrijte wok i u njega dodajte oprani špinat. Kad se količina smanji za otprilike pola špinat posolite, poparite i pospite harissom ili paprikom. Protresite wok kako bi se začini rasporedili, dodajte malo maslinova ulja. Nastavite pirjati još neko vrijeme i pred sam kraj dodajte tostirane sjemenke lana i sezama.
-
Izvadite batate iz pećnice, zatim na svaki komad stavite po 2 – 3 žlice špinata. Poslužite toplo.
Recept: Hungry Mile
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više