VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Karakteristična slatkoća batata uz dodatak limuna i Zagrebačkog sira postaje drugačija, a ovo jelo na vaš stol donosi novi fantastičan okus.
Sastojci
-
1 kg
batata (oko 4 veća komada)
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
malo
maslinovog ulja
-
½
limuna
-
400 g
špinata
-
1
žličica sezamovih sjemenki, tostiranih
-
1
žličica sjemenki lana, tostiranih
-
½
žličice harisse, može i mljevene crvene paprike
-
po želji
sol, papar
Kombinacija gotovo skašane sredine pečenog batata uz dodatak Zagrebačkog svježeg sira pretvara se u glatku, pomalo pjenastu kremu kojoj proturječi lagano pirjani hrskavi špinat. . Ovako pripremljen batat može biti samostalno jelo, ali i prilog bogatom ručku ili večeri.
-
Zagrijte pećnicu na 200̊ C. Batat dobro operite, posušite, nabodite vilicom ili nožem i premažite maslinovim uljem.
-
Pecite ga na limu prekrivenom papirom za pečenje na 200 ̊C dok ne omekša, otprilike oko 50 minuta. Kad je pečen ostavite da se hladi dovoljno da ga možete primiti u ruku.
-
Batat prepolovite po dužini, izdubite mu srednji dio pazeći da ostavite dio sa strane kako bi kora zadržala oblik. Sredinu stavite u posudu ili u sjeckalicu ili blender. Slatkom krumpiru dodajte oko pola pakiranja President Zagrebačkog sira, sok od pola limuna, 2 žlice maslinovog ulja, te sol i papar. Sve to miješajte ili gnječite dok se sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu pomalo nalik na kremu.
-
Izdubljeni batat stavite na plitki lim za pečenje. Svaki napunite pripremljenom smjesom i pospite s još malo sira. Tako napunjene batate vratite u mlaku pećnicu.
-
Špinat očistite i operite, posušite ga, ali ipak ostavite nešto vode na njemu. Zagrijte wok i u njega dodajte oprani špinat. Kad se količina smanji za otprilike pola špinat posolite, poparite i pospite harissom ili paprikom. Protresite wok kako bi se začini rasporedili, dodajte malo maslinova ulja. Nastavite pirjati još neko vrijeme i pred sam kraj dodajte tostirane sjemenke lana i sezama.
-
Izvadite batate iz pećnice, zatim na svaki komad stavite po 2 – 3 žlice špinata. Poslužite toplo.
Recept: Hungry Mile
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više