VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ricotta Galbani se savršeno uklopila u prozračnu teksturu ovih američkih, debljih palačinki kojima bi rijetko tko mogao odoljeti. Ricotta je sakrivena u samom tijestu što, uz dodatak limuna, jagoda i maka, ove palačinke čini idealnim obrokom za započeti dan. Od danas, s Galbani Ricottom doručkujte na drugačiji način.
Sastojci
-
100g
Galbani Ricotte
-
150g
glatkog brašna
-
230ml
mlijeka (bademovo ili kokosovo)
-
2 velike žlice
agavinog sirupa (ili smeđeg šećera)
-
prstohvat
soli
-
1 čajna žličica
praška za pecivo
-
1/2 čajne žličice
paste od vanilije (ili malo arome vanilije)
-
1 velika žlica
maka (nemljevenog)
-
1
jaje (razdvojiti žumanjak i bjelanjak)
-
svježe ribana
korica jednog limuna
-
5-6
krupnijih jagoda rezanih na sitnije dijelove
-
malo
kokosovog ulja za pečenje (maslaca ili nekog drugog ulja koje najčešće koristite)
Za umak od jagoda
-
10-12
krupnijih jagoda
-
2 velike žlice
agavinog sirupa (ili smeđeg šećera)
-
par kapi
limunovog soka
Za služenje
-
5-6
jagoda rezanih na tanke ploškice
-
malo
tučenog slatkog vrhnja ili šlag pjene u spreju
-
par listića
svježe metvice (za dekoraciju)
-
Najprije napravite umak od jagoda i to tako da u blenderu dobro izmiksate jagode s agavinim sirupom/šećerom i par kapi limuna. Spremite umak u hladnjak i pustite da se dobro ohladi.
-
Potom krenite na pripremu tijesta za palačinke. U široj zdjeli izmiješajte suhe sastojke; brašno, mak, sol, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna.
-
U drugoj posudi izmiješajte mokre sastojke; prvo žumanjak i ricottu, kojima potom dodajte agavin sirup, mlijeko, pastu od vanilije i sok od limuna pa sve dobro ručno izmiješajte kako bi se sastojci lijepo sjedinili.
-
U posebnoj posudi ručno istucite bjelanjak da se dobro zapjeni, ali da ne bude prečvrst.
-
Suhim sastojcima lagano dodajte mokre sastojke, uz stalno miješanje pazeći da se ne naprave grudice. Kad se smjesa lijepo povezala, u nju kuhačom ili špatulom lagano umiješajte tučeni bjelanjak. I na kraju umiješajte na sitnije dijelove rezane jagode.
-
Na dobro zagrijanu tavu kapnite par kapi ulja i ispecite manje, ali deblje palačinke (promjera oko 15 cm).
-
Slažite ih na tanjur po tri ili četiri komada tako da na svaki sloj stavite par ploškica rezanih jagoda, malo umaka od jagoda i tučeno slatko vrhnje/šlag pjenu. Na zadnju palačinku stavite obilato tučenog slatkog vrhnja/šlaga, dobro prelijte umakom od jagoda i ukrasite rezanim jagodama i listićima svježe metvice.
-
Također, ove palačinke možete premazivati i džemom od jagoda, nutellom ili namazom koji najviše volite te u kombinaciji s drugim voćem.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više