VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ricotta Galbani se savršeno uklopila u prozračnu teksturu ovih američkih, debljih palačinki kojima bi rijetko tko mogao odoljeti. Ricotta je sakrivena u samom tijestu što, uz dodatak limuna, jagoda i maka, ove palačinke čini idealnim obrokom za započeti dan. Od danas, s Galbani Ricottom doručkujte na drugačiji način.
Sastojci
-
100g
Galbani Ricotte
-
150g
glatkog brašna
-
230ml
mlijeka (bademovo ili kokosovo)
-
2 velike žlice
agavinog sirupa (ili smeđeg šećera)
-
prstohvat
soli
-
1 čajna žličica
praška za pecivo
-
1/2 čajne žličice
paste od vanilije (ili malo arome vanilije)
-
1 velika žlica
maka (nemljevenog)
-
1
jaje (razdvojiti žumanjak i bjelanjak)
-
svježe ribana
korica jednog limuna
-
5-6
krupnijih jagoda rezanih na sitnije dijelove
-
malo
kokosovog ulja za pečenje (maslaca ili nekog drugog ulja koje najčešće koristite)
Za umak od jagoda
-
10-12
krupnijih jagoda
-
2 velike žlice
agavinog sirupa (ili smeđeg šećera)
-
par kapi
limunovog soka
Za služenje
-
5-6
jagoda rezanih na tanke ploškice
-
malo
tučenog slatkog vrhnja ili šlag pjene u spreju
-
par listića
svježe metvice (za dekoraciju)
-
Najprije napravite umak od jagoda i to tako da u blenderu dobro izmiksate jagode s agavinim sirupom/šećerom i par kapi limuna. Spremite umak u hladnjak i pustite da se dobro ohladi.
-
Potom krenite na pripremu tijesta za palačinke. U široj zdjeli izmiješajte suhe sastojke; brašno, mak, sol, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna.
-
U drugoj posudi izmiješajte mokre sastojke; prvo žumanjak i ricottu, kojima potom dodajte agavin sirup, mlijeko, pastu od vanilije i sok od limuna pa sve dobro ručno izmiješajte kako bi se sastojci lijepo sjedinili.
-
U posebnoj posudi ručno istucite bjelanjak da se dobro zapjeni, ali da ne bude prečvrst.
-
Suhim sastojcima lagano dodajte mokre sastojke, uz stalno miješanje pazeći da se ne naprave grudice. Kad se smjesa lijepo povezala, u nju kuhačom ili špatulom lagano umiješajte tučeni bjelanjak. I na kraju umiješajte na sitnije dijelove rezane jagode.
-
Na dobro zagrijanu tavu kapnite par kapi ulja i ispecite manje, ali deblje palačinke (promjera oko 15 cm).
-
Slažite ih na tanjur po tri ili četiri komada tako da na svaki sloj stavite par ploškica rezanih jagoda, malo umaka od jagoda i tučeno slatko vrhnje/šlag pjenu. Na zadnju palačinku stavite obilato tučenog slatkog vrhnja/šlaga, dobro prelijte umakom od jagoda i ukrasite rezanim jagodama i listićima svježe metvice.
-
Također, ove palačinke možete premazivati i džemom od jagoda, nutellom ili namazom koji najviše volite te u kombinaciji s drugim voćem.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Galette sa sezonskim voćem
Saznaj više -
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više