Potrošači i zajednica

Utrka Zdrava navika po treći put na Jarunu

3. biciklistička utrka okupila je više stotina malih i velikih ljubitelja pedaliranja koji su se natjecali u pet kategorija

Brojni ljubitelja pedaliranja sudjelovali su u subotu, 20. rujna 2014. u 3. biciklističkoj utrci Zdrava navikana zagrebačkom Jarunu. Utrka je organizirana s ciljem promicanja biciklizma i zdravih životnih navika, a održana je u sklopu Europskog tjedna mobilnosti i pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Unatoč povremenoj kiši i skliskoj stazi rekreativci i iskusni biciklisti uspješno su odvozili utrke oko Velikog jezera, dok su se najmlađi ljubitelji bicikliranja utrkivali na otoku Trešnjevka.

„Zadovoljstvo nam je što utrka iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika. Na ovaj način zajednički podižemo svijest o biciklu kao ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu te važnosti redovite rekreacije. Zdravim navikama uči se odmalena pa nas posebno veseli vidjeti male vozače kako uživaju u bicikliranju“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Uz kategorije Dukatino srednji (6-8 godina) i Dukatino veliki (9-14 godina), u kategoriji Dukatino mali prvi put su se mogli natjecati i oni najmlađi – od 3 do 5 godina, na biciklima s pomoćnim kotačima. Uz to, novost ovogodišnje utrke bilo je i elektronsko mjerenje brzine odraslih sudionika čipovima koji su osigurali preciznost rezultata mjerenja. Na utrci su sudjelovali i mnogi Dukatovi zaposlenici te članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prije dvije godine na inicijativu zaposlenika.

Pobjednici utrka su, uz Dukatove, osvojili i vrijedne nagrade sponzora, a svi su sudionici uz natjecateljsku majicu dobili i Dukatov poklon iznenađenja. Nakon natjecateljskih  uzbuđenja, biciklisti i posjetitelji okupili su se na pikniku Zdrava navika i uživali u ukusnim Dukatovim mliječnim proizvodima te svježem voću i povrću.

Utrka Zdrava navika dio je programa društvene odgovornosti Dukata koji već niz godina promiče biciklizam kao ekološki prihvatljiv način prijevoza te kao aktivnost koja ima pozitivan utjecaj na zdravlje pojedinaca i obitelji. Promiče ga i među vlastitim zaposlenicima pa je prvi u Hrvatskoj nagrađen certifikatom „tvrtka prijatelj bicikala“.

20.09.2014.

REZULTATI

Zatvori