Potrošači i zajednica

Tumačenje višestrukih identifikacijskih oznaka na mlijeku i mliječnim proizvodima Dukata d.d.

Na pojedinim proizvodima iz asortimana Dukat mliječne industrije d.d. potrošači mogu pronaći višestruke identifikacijske oznake odobrenih objekata za proizvodnju proizvoda na kojem se višestruka identifikacijska oznaka nalazi.

Tako se primjerice na Dukat trajnom mlijeku s 2,8% mliječne masti od 1 litre, nalaze dvije identifikacijske oznake na bočnoj strani tetrapak pakiranja kako je prikazano na slici 1.

Slika 1. - Prikaz dvostrukog identifikacijskog označavanja proizvoda

 

Navedene se oznake odnose na dva proizvodna objekta koja su odobrena za proizvodnju spomenutog proizvoda, u ovom slučaju to su DUKAT d.d., Marijana Čavića 9, Zagreb, Hrvatska (označen slovom „Z“) te KIM d.o.o., Mekušanska cesta 51, Karlovac, Hrvatska (označen slovom „K“).

U kojem je od navedena dva proizvodna objekta proizvod proizveden potrošač će saznati iz oznake krajnjeg roka trajanja proizvoda, u sklopu koje se nalazi i slovna oznaka „Z“ ili „K“, kako je prikazano na slici 2.

Slika 2. – Prikaz oznake krajnjeg roka trajanja proizvoda te slovne oznake proizvodnog pogona s desne strane

Oznaka „Z“ koja se nalazi s desne strane oznake krajnjeg roka valjanosti proizvoda govori kako je proizvod proizveden u proizvodnom pogonu u Zagrebu, dakle u DUKAT-u d.d., Marijana Čavića 9, Zagreb, Hrvatska.

U slučaju da zatrebate dodatne informacije ili pojašnjenja na ovu ili neku drugu temu stojimo Vam na raspolaganju na besplatnom potrošačkom telefonu 0800 277 277 ili putem e-pošte:  dukat-info@hr.lactalis.com.