Potrošači i zajednica

Treću godinu zaredom Dukat najveći donator hrane

Treću godinu zaredom Dukat je najveći donator hrane u kategoriji proizvođača. U 2019. godini Dukat je donirao 145 tona mliječnih proizvoda vrijednih 2,1 milijun kuna, a u zadnjih pet godina 1.045 tona ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna.

Dukat je treću godinu zaredom ponio titulu „Najdonator“ kao najveći donator hrane u Hrvatskoj, u kategoriji proizvođača, u 2019. godini. Priznanje dodjeljuju Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan na temelju podataka o vrijednosti donirane hrane koje tvrtke prijavljuju Poreznoj upravi.

U 2019. godini Dukat je donirao 145 tona mliječnih proizvoda vrijednih 2,1 milijun kuna. Time je osigurao 736.000 mliječnih obroka za više od 43.000 socijalno ugroženih građana i djece širom Hrvatske.

Od 2015. godine, od kada je Dukat pokrenuo sustavni program doniranja hrane, Dukat je donirao 1.045 tona svojih proizvoda, ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna.

„Ponosni smo što smo treću godinu zaredom prepoznati kao najveći donator hrane u zemlji i što na taj način možemo biti pomoć i podrška potrebitima. Posljednjih pet godina sustavno i bez stanke doniramo hranu diljem zemlje, a naš donacijski program ove smo godine pojačali izvanrednim donacijama za građane pogođene potresom i epidemijom koronavirusa. Ovo priznanje pripada našim zaposlenicima koji sudjeluju u našem donacijskom programu i redovito isporučuju donacije na adrese 60 humanitarnih udruga, pučkih kuhinja i socijalnih samoposluga“, izjavila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica Korporativnih komunikacija Dukata.

9.11.2020.