Potrošači i zajednica

Treći likovni natječaj 'Volim mlijeko!' – zašto mlijeko koje voliš ne bi izgledalo kako želiš?

Za sretno odrastanje važna je pravilna i uravnotežena prehrana, i to od malih nogu, a ništa manje važni nisu ni kreativno izražavanje i stvaralaštvo. 

Treću godinu zaredom, Dukat je proveo likovni natječaj "Volim mlijeko!“ i pozvao osnovnoškolce da dizajniraju pakiranje svog omiljenog Dukat mlijeka! Kako bi educirao učenike o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane te potaknuo kreativnost, likovno izražavanje i stvaralaštvo, Dukat je treću godinu zaredom proveo kreativni likovni natječaj "Volim mlijeko!". Ovaj puta pozvali smo sve osnovnoškolce od prvog do četvrtog razreda da dizajniraju pakiranje svog omiljenog Dukat mlijeka!

Sve što su mali kreativci trebali učiniti bilo je pustiti mašti na volju i svoje ideje prenijeti na predložak za crtanje, a stručni je žiri izabrao četiri najkreativnija rada koja će krasiti Dukat trajno mlijeko koje se moglo pronaći na policama trgovina diljem Hrvatske. Kreativni likovni natječaj "Volim mlijeko!" bio je otvoren od 24. rujna do 31. listopada 2014. godine. Na njega je pristiglo najviše učeničkih radova inspiriranih mlijekom dosad, više od 2.000, iz 180 osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Četiri vesela dizajna ograničenog izdanja Dukat trajnog mlijeka potpisuju pobjednici trećeg Dukatovog likovnog natječaja: Laura Perić, Nika Butković i Robert Trlin iz Rijeke te Vatroslav Tito Čolak iz Zagreba. Svečana dodjela nagrada i predstavljanje posebnih pakiranja trajnog mlijeka održani su u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 9. prosinca 2014. Događaju su, uz nagrađene učenike, prisustvovali i njihovi prijatelji iz razreda, koji su sudjelovali u kreativnim radionicama na  „mliječne" teme, pogledali dječji animirani film Ružno pače te se okrijepili zdravim i ukusnim mliječnim proizvodima Dukata. „Sretni smo što ovaj natječaj svake godine budi sve veći interes među malim kreativcima. Bilo je teško izabrati četiri između mnoštva kreativnih radova, a vjerujem da će pobjednici, njihove obitelji i razredi biti ponosni kada ugledaju svoje crteže na pakiranjima Dukatova mlijeka u trgovinama diljem Hrvatske“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Pobjedničke je radove prema kriterijima kreativnosti, originalnosti, izražajnosti, tehničke izvedbe te samostalnosti u izradi odabrao stručni žiri koji su činili Nada Beroš, muzejska savjetnica MSU-a, mr. art. Sonja Vuk s Akademije likovnih umjetnosti, Izvorka Jurić, kreativna direktorica tvrtke Motus Vis, Almir Okanović, kreativni direktor agencije BBDO Zagreb, te Mario Blaić, direktor marketinga u Dukatu.

Novost ovogodišnjeg natječaja je i peta nagrada po izboru publike. Naime, stručni žiri je uz pobjedničke radove izabrao još 96 finalista, izloženih u online galeriji na www.volim-mlijeko.hr, a javnost je putem Dukatove Facebook stranice među njima izabrala svog favorita – rad Marije Stopić iz Sibinja.

Pogledajte galeriju radova koji su prema izboru žirija ušli u završni izbor likovnog natječaja!

Natječaj „Volim mlijeko!“ Dukat organizira već treću godinu zaredom s ciljem poticanja kreativnosti, likovnog izražavanja i stvaralaštva te edukacije učenika o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane. Partneri projekta, kojeg podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, su Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Outdoor Akzent.