Potrošači i zajednica

Svjetski dan školskog mlijeka

Dukat tradicionalno obilježava Svjetski dan školskog mlijeka, a povodom njegova obilježavanja i isticanja važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani djece pokrenuo je kreativni natječaj "Ja volim mlijeko!"

Svjetski dan školskog mlijeka svake se godine slavi u velikom broju zemalja u svijetu, a tradicionalno se obilježava posljednje srijede u rujnu. Njegovo obilježavanje započela je Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Naroda FAO 2000. godine. Cilj obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka je isticanje važnosti pravilne i uravnotežene prehrane te važne uloge mlijeka u svakodnevnoj prehrani djece školskog uzrasta.

Povodom Svjetskog dana školskog mlijeka Dukat je 2012. godine pokrenuo kreativni likovni natječaj "Ja volim mlijeko!" za učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj s ciljem poticanja likovne kreativnosti i stvaralaštva učenika, ali i isticanja važnosti svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj školske djece.

Dukat tradicionalno sudjeluje u manifestaciji obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka u organizaciji Hrvatske mljekarske udruge, gdje školarci predstavljaju literarne i likovne radove te igrokaze na temu mlijeka prezentiraju svoja razmišljanja o ovoj izuzetno važnoj namirnici, a sve uz mlijeko, zabavu i igru i omiljenog Dukatina.
Povodom proslave Svjetskog dana školskog mlijeka, Dukat donacijom mlijeka svake godine sudjeluje i u tradicionalnoj humanitarnoj akciji u sklopu njegova obilježavanja.