Okoliš

Posvećenost odgovornom i održivom poslovanju

Osim mlijeku i potrošačima, Dukat je posvećen smanjivanju svog ugljičnog otiska, kružnom gospodarstvu i održivom pakiranju te dobrobiti životinja. To sumiraju i tri politike Grupe Lactalis koje Dukat ugrađuje u svoju strategiju odgovornog poslovanja.

Bez obzira na svijet pun izazova i promjena, Dukat je odlučan i u sljedećim godinama biti posvećen svakoj kapi mlijeka, domaćem mljekarstvu i zadovoljavanju posebnih potreba potrošača. Pritom želi smanjiti svoj utjecaj na okoliš, pomoći održivosti mliječnih farmi i na pozitivan način doprinijeti zajednici u kojoj posluje. To su ujedno i neki od ključnih ciljeva Grupe Lactalis čiji je Dukat član. 

Ono na čemu Grupa Lactalis i Dukat temelji svoje odgovorno i održivo poslovanje sumirano je u tri politike. One su svojevrsna obećanja za bolju budućnost kroz promjene koje se Grupa i Dukat obvezuju postupno uvoditi u svoje poslovanje. Tri područja, odnosno prioriteta odgovornog i održivog poslovanja Grupe i Dukata do 2050. godine su: 

Svaka od ovih društveno-odgovornih politika Grupe Lactalis detaljnije je opisana i pojašnjena kroz viziju, načela, pristup i ambicije u dokumentima na poveznicama iznad.

Dukat i Grupa Lactalis vjeruju da će ih potrošači, zaposlenici, dobavljači, farmeri, partneri i  ostali dionici podržati u nastojanjima da doprinesu boljoj, zdravijoj i održivijoj budućnosti.