Okoliš

Petu godinu zaredom Dukat dio Zelene čistke

Zaposlenici i menadžeri pomogli očistiti tri divlja odlagališta otpada u Zagrebu, Karlovcu i Bjelovaru

Sedamdesetak zaposlenika i menadžera Dukatovih tvornica u Hrvatskoj – zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a – petu su se godinu zaredom pridružili čišćenju divljih odlagališta otpada u sklopu najveće hrvatske ekološke volonterske akcije Zelena čistka – Let's do it Croatia!. Udruženim snagama u par su sati očistili tri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

U akciji prikupljanja i sortiranja otpada Dukatovi volonteri iz Zagreba čistili su Priobalnu cestu u Jankomiru, zaposlenici Sirele južnu obilaznicu Bjelovara, dok su zaposlenici karlovačkog KIM-a očistili područje uz kanal Kupa-Kupa u Donjem Pokupju.

Zelena čistka, koja se u sklopu globalnog pokreta Let's do it! kod nas održava od 2012., i ove je godine okupila volontere iz cijele Hrvatske, a zaposlenici Dukata još su jednom dali svoj doprinos čišćem i zelenijem okolišu.

„Zaposlenici Dukata već su tradicionalno volonteri Zelene čistke. Dosad ih je u ovoj akciji sudjelovalo 270, a na sve tri lokacije gdje imamo proizvodne pogone pomogli su očistiti okoliš od 130 kubičnih metara otpada. Ponosni smo što se svake godine spremno priključuju akciji i što smo na ovaj način obilježili Dan planete Zemlja“, poručili su iz Dukata.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet). Okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, a dosad je sudjelovalo 112 zemalja i preko 13 milijuna volontera iz cijelog svijeta. Samo u Hrvatskoj prošle je godine sudjelovalo 52.500 volontera koji su prikupili 6.000 tona otpada. Cilj kampanje je podizanje razine svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i odlaganju otpada te njihovo motiviranja za očuvanje okoliša.

Zatvori