Potrošači i zajednica

Pet godina zaredom Dukat najveći donator hrane

U 2021. godini Dukat je donirao 187 tona mliječnih proizvoda, a u zadnjih sedam godina 1.605 tona ukupne vrijednosti od 22 milijuna kuna.

Petu godinu zaredom Dukat je najveći donator hrane domaće prehrambene industrije i tvrtka s najvećom vrijednošću donirane hrane u odnosu na godišnji prihod među velikim tvrtkama. Potvrđuje to priznanje „Najdonator“ koje su, po peti put, Dukatu dodijelili Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan na temelju podataka o vrijednosti donirane hrane koje su tvrtke prijavile Poreznoj upravi u 2021. godini.

Uz redovne donacije svojih proizvoda prema 66 posredničkih organizacija, Dukat je i u 2021. godini nastavio s izvanrednim isporukama mliječnih donacija namijenjenih građanima pogođenima potresima na Banovini. Te su donacije nastavljene i u ovoj godini koju su obilježile i posebne donacije za stanovnike Ukrajine, kako one zahvaćene ratnim stradanjima u zemlji, tako i one koji su utočište potražili u Hrvatskoj. 

Ponosni smo na naše dvije važne uloge: najveći smo proizvođač mlijeka i mliječnih proizvoda i istovremeno lider u doniranju hrane među domaćim prehrambenim tvrtkama. Naš je ponos tim veći što ovo, peto priznanje u nizu, primamo u godini u kojoj obilježavamo 110 godina Dukatove posvećenosti mlijeku i potrošačima. Ono potvrđuje i da smo posvećeni pomaganju potrebitima na čije stolove donosimo milijun mliječnih obroka godišnje. Od 2015. donirali smo 1605 tona hrane, a samo lani 187 tona dok je ukupna vrijednost naših donacija dosegla 22 milijuna kuna. A iza brojeva stoje ljudi: više od 52 tisuće potrebitih i 20-ak naših zaposlenika koji im redovito isporučuju donacije“, izjavila je Kristina Klarić Rubčić, voditeljica Korporativnih komunikacija Dukata, preuzimajući nagradu. 

9.11.2022.