Potrošači i zajednica

Mlijeko hrvatskih farmi

Dukat mlijeka ponosno nose oznaku "Mlijeko hrvatskih farmi" koju dodjeljuje Hrvatska poljoprivredna agencija i koja predstavlja garanciju domaćeg porijekla i kvalitete mlijeka.

Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenula je početkom 2010. godine projekt "Mlijeko hrvatskih farmi" s ciljem informiranja potrošača o porijeklu mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva danas dostupnih na hrvatskom tržištu.

Projektom "Mlijeko hrvatskih farmi" Hrvatska poljoprivredna agencija, kao i mljekare koje su podržale projekt, nastoji promicati kulturu konzumacije domaćih, hrvatskih proizvoda te na taj način utjecati i na povećanje primarne proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj. Pravilnikom o označavanju proizvoda definirano je da znak "Mlijeko hrvatskih farmi" mogu nositi samo ono mlijeko, mliječni proizvodi i sirevi koji su proizvedeni isključivo od domaćeg svježeg sirovog mlijeka.

Proizvodi Dukata i Sirele proizvedeni u Hrvatskoj ponosno nose oznaku "Mlijeko hrvatskih farmi". Dukat je jedan od vodećih otkupljivača svježeg sirovog mlijeka u Hrvatskoj, a svoju proizvodnju bazira na domaćem mlijeku hrvatskih farmi, i to najviše kvalitete.