Potrošači i zajednica

Kreativni likovni natječaj ˝Ja volim mlijeko!˝ 2012.

Povodom Svjetskog dana školskog mlijeka Dukat je raspisao kreativni likovni natječaj ˝Ja volim mlijeko!˝ za učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Isticanje važnosti pravilne i uravnotežene prehrane, svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece školskog uzrasta te poticanje kreativnosti, likovnog izražavanja i stvaralaštva ciljevi su kreativnog likovnog natječaja "Ja volim mlijeko!".

Kreativni likovni natječaj "Ja volim mlijeko!" trajao je od 2. svibnja do 15. lipnja 2012. godine, a dvanaest izabranih, najkreativnijih radova bili su predstavljeni na izložbi pristiglih radova, na dan obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, 26. rujna 2012. godine u Zagrebu. Osim svečane dodjele nagrada, otvorena je i izložba selekcije radova pristiglih na Dukatov kreativni likovni natječaj "Ja volim mlijeko!", s više od 150 izabranih radova. Na natječaj Dukata pristiglo je 1.852 rada učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske.

Izuzetno nas raduje što je Dukatov kreativni likovni natječaj "Ja volim mlijeko!" naišao na izuzetan interes učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske. Natječajem smo potaknuli učenike na likovno stvaralaštvo ali i na promišljanje o pravilnoj i uravnoteženoj ishrani te važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani djece, ističu u Dukatu.

Svečanost dodjele nagrada autorima najkreativnijih radova simbolično je održana na Svjetski dan školskog mlijeka, koji se obilježava posljednje srijede u rujnu, a kako bi se dodatno istaknula važnosti pravilne i uravnotežene prehrane te važne uloge mlijeka u svakodnevnoj prehrani djece školskog uzrasta.