Okoliš

Još jedna uspješna Zelena čistka u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu

Sedamdesetak zaposlenika i menadžera Dukata čistili divlja odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

Volonteri sa sve tri Dukatove proizvodne lokacije – zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a – po deveti su se puta pridružili najvećoj globalnoj volonterskoj akciji čišćenja okoliša – Zelenoj čistki (World Cleanup Day).

Udruženim su snagama u par sati subotnjeg dopodneva očistili tri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Karlovcu i Bjelovaru te prikupili više od 30 m3 otpada.                                                            
U akciji prikupljanja otpada Dukatovi volonteri iz Zagreba očistili su divlje odlagalište na Žitnjaku, zaposlenici Sirele područje duž južne obilaznice Bjelovara, dok su zaposlenici karlovačkog KIM-a očistili odlagalište iza poslovne zone Logorište u Karlovcu.

Zaposlenici Dukata već su tradicionalno volonteri Zelene čistke s jedinom stankom 2020. godine radi nepovoljnih covid-okolnosti. U proteklih devet godina čak 589 zelenih volontera iz Dukata naš je okoliš očistilo od više od 200 kubičnih metara otpada.

U najvećoj globalnoj volonterskoj akciji čišćenja okoliša 18. rujna, u sklopu globalnog pokreta „Let's do it world!“, sudjelovali su i brojni kolege iz Grupe Lactalis kao i milijuni volontera širom svijeta.  

18.9.2021. 

Zatvori