Potrošači i zajednica

Gotovo 500 malih i velikih biciklista u 4. utrci Zdrava navika

Biciklistička utrka za sve uzraste, rekreativce i profesionalce na zagrebačkom Jarunu okupila dosad najveći broj natjecatelja

Preko 500 malih i velikih ljubitelja pedaliranja sudjelovalo je u subotu, 12. rujna u 4. biciklističkoj utrci Zdrava navika i Dukatino utrci za djecu na zagrebačkom Jarunu. Ovo rekreativno-natjecateljsko događanje organizirano je s ciljem promicanja biciklizma i zdravih životnih navika, a održano je uz pokroviteljstvo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ususret Europskom tjednu mobilnosti.

„Zadovoljstvo nam je što 4. izdanje utrke Zdrava navika okupilo dosad najveći broj natjecatelja. Osim što je bicikl ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo, vožnja bicikla zdrava je životna navika prikladna svim uzrastima, a može biti i oblik druženja s obitelji i prijateljima. Ovom utrkom želimo osvijestiti javnost o tome i potaknuti ih na pedaliranje“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Iskusni biciklisti i rekreativci utrke su vozili oko Velikog jezera u kategorijama Građani i Sportaši, dok su Dukatino utrke za djecu okupile male bicikliste, od 3 do 12 godina, u tri utrke na otoku Trešnjevka. Na utrci su sudjelovali i Dukatovi zaposlenici - članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prije tri godine na inicijativu zaposlenika.

Pobjednici utrka su osvojili vrijedne nagrade Dukata te sponzora DSG bicikala i Terma Sveti Martin. Nakon natjecateljskog dijela, vozači, ali i posjetitelji okupili su se na pikniku Zdrava navika i uživali u svježim Dukatovim mliječnim proizvodima te voću i povrću.

Utrka Zdrava navika dio je programa društvene odgovornosti Dukata koji već niz godina promiče urbani biciklizam kao ekološki prihvatljiv način prijevoza te kao aktivnost koja ima pozitivan utjecaj na zdravlje pojedinaca i obitelji. Promiče ga i među vlastitim zaposlenicima pa je prvi u Hrvatskoj nagrađen certifikatom „tvrtka prijatelj bicikala“.

12.09.2015.

 

Zatvori