Okoliš

Dukat na Zelenom zadatku

Zaposlenici Dukata u nacionalnoj akciji čišćenja okoliša "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš".

Zaposlenici Dukata priključili su se 21. travnja nacionalnoj akciji čišćenja okoliša "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš". Subotnju su "špicu" zaposlenici Dukata preselili u zagrebačko naselje Dugave, čiji su stanovnici suočeni sa svakodnevnim gomilanjem nepravilno odloženog otpada.

Vrijedne ruke zaposlenika Dukata prikupile su i sortirale 36 m3 glomaznog otpada, koji je isti dan odvezen na zbirne točke za sakupljanje otpada i službena odlagališta.
Zaposlenici Dukata istaknuli su kako im zadovoljstvo predstavlja  upravo individualni doprinos zelenoj i čišćoj Hrvatskoj te kako vjeruju da će svojim primjerom potaknuti zaposlenike i mnogih drugih tvrtki da se u još većem broju priključuju zelenim inicijativama.

Dukat je krajem prošle godine pokrenuo vlastiti ekološki projekt Dukat Zelena zona, kojim tvrtka podržava i jača svijest svojih zaposlenika, dobavljača, partnera i šire javnosti o važnosti odgovornog ponašanja prema okolini, stoga ne čudi ekološka osviještenost i odličan odaziv zaposlenika Dukata.

"Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" inicijativa je udruge Žmergo iz Opatije, u Hrvatskoj se provodi prvi put i okuplja najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša.
Provodi se u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let's do it! u koje su se do sada uključile 82 zemlje širom svijeta, pa tako od ove godine i Hrvatska.

21.04.2012.

Zatvori