Okoliš

Dukat na Zelenom zadatku u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu

Zaposlenici Dukata i ove su se godine uključili u najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj "Zelenu čistku - jedan dan za čisti okoliš". 

Zaposlenici i menadžeri iz svih Dukatovih tvornica u Hrvatskoj - zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a - pridružili su se zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja se u Hrvatskoj, u organizaciji udruge Žmergo iz Opatije, provodi drugi put. Akcija je dio globalnog projekta World Cleanup 2013. i pokreta Let's do it!.

Udruženim snagama zaposlenici Dukata prikupili su i sortirali glomazni otpad na ilegalnim odlagalištima otpada uz rijeku Savu u zagrebačkom Jankomiru, karlovačkom naselju Gaza te u Velikoj Cigleni pokraj Bjelovara.

"Prošlogodišnje iskustvo, kada smo zajedničkim naporima prikupili 36 m3 glomaznog otpada, najveću količinu prikupljenog otpada na zagrebačkom području, potaknulo nas je da se i ove godine pridružimo akciji, ali i da u čišćenje divljih odlagališta uključimo zaposlenike iz gradova svih naših proizvodnih lokacija te damo svoj doprinos zelenoj i čišćoj Hrvatskoj. Osim sudjelovanja u raznim zelenim akcijama, Dukat je prije par godina pokrenuo i vlastiti ekološki projekt Dukat Zelena zona kojim podržava i jača svijest svojih zaposlenika, dobavljača, partnera i šire javnosti o važnosti odgovornog ponašanja prema okolišu", istaknuli su u Dukatu.

Sudjelovanjem zaposlenika u projektima poput "Zelene čistke" Dukat potvrđuje da svoju stratešku opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju provodi u praksi te da je, osim u industriji, predvodnik i na tom području.

Zatvori