Potrošači i zajednica

Dukat dobio priznanje „Najdonator“

Svečana dodjela održala se u Europskom parlamentu u Bruxellesu, a Dukat je nagrađen za najviše donacija hrane u 2017.  godini u kategoriji proizvođača

Inicijatori priznanja su eurozastupnica Biljana Borzan i platforma Mreža hrane, a svrha projekta je nagraditi najveće donatore hrane te povećati vidljivost problematike doniranja hrane i posredno potaknuti druge tvrtke  na doniranje.

Dukat je u 2017. godini donirao 247 tona mliječnih proizvoda, prodajne vrijednosti 4,47 milijuna kuna (bez PDV-a)  što je čak 41, 5 posto ukupno donirane hrane u Hrvatskoj.

Preuzmite infografiku o Dukatovim donacijama u 2017.

 „Sustavan pristup doniranju hrane iziskuje prilagodbu procesa na svim razinama poslovanja, angažman dodatnih zaposlenika i financijskih sredstava, međutim mi u Dukatu smatramo kako je doniranje hrane jedini odgovor uređenog i odgovornog društva i poslovne zajednice u ovakvom trenutku. Ovo priznanje potvrda nam je da doniranjem hrane pokazujemo društvenu odgovornost i solidarnost, a ovim putem pozivam tijela vlasti, i lokalne i nacionalne, da pomognu u logističkom osnaživanju primatelja donacija“, istaknula je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata, prilikom preuzimanja priznanja.

Dodjela priznanja održala se 22. svibnja u Europskom parlamentu u Bruxellesu, a uz Dukat, koji je najveći pojedinačni donator te najveći donator u kategoriji proizvođača, vrijedno priznanje dobio je još i Konzum u kategoriji trgovaca.

O priznanju „Najdonator“

Priznanje „Najdonator“ dodjeljuje se tvrtkama koje su se istaknule doniranjem hrane u prošloj godini. Cilj projekta je, osim nagrađivanja najvećih donatora i povećanja vidljivosti problematike doniranja hrane, potaknuti i druge tvrtke na doniranje te pokrenuti javnu raspravu o problematici doniranja i prekomjernog bacanja hrane.

Osnovni kriteriji za izbor nagrađenih su podaci o financijskom poslovanju tvrtki za prethodnu godinu te podaci o donacijama koje su tvrtke dužne prijavljivati prema Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane.

 

22.05.2018.