Okoliš

Dukat dio Zelene čistke četvrtu godinu zaredom

Zaposlenici i menadžeri Dukatovih tvornica u Hrvatskoj - zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a - po četvrti su puta sudjelovali u Zelenoj čistki, najvećoj volonterskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada.

Vrijedni Dukatovi volonteri zasukali su rukave te su dva travanjska subotnja prijepodneva proveli prikupljajući i sortirajući otpad na tri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu. Zaposlenici Dukata očistili su divlje odlagalište otpada kod Mosta Mladosti u Novom Zagrebu, zaposlenici bjelovarske Sirele čistili su u šumi u Kraljevcu, dok su volonteri iz karlovačkog KIM-a očistili divlje odlagalište kod Lemić Brda. Ovom akcijom Dukat je ujedno obilježio Dan planeta Zemlje.

Dukat se već tradicionalno pridružuje Zelenoj čistki na svim lokacijama gdje imamo proizvodne pogone. Ponosni smo na činjenicu da je u protekle tri godini u ovoj akciji sudjelovalo 200 naših zaposlenika, koji su okoliš očistili od 106 kubičnih metara otpada, a zadovoljni smo što smo i ove godine spremno udružili snage za zeleniji okoliš, poručili su iz Dukata.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it!, a okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, u kojemu je dosad sudjelovalo 112 zemalja i preko 11 milijuna volontera iz cijelog svijeta. Samo u Hrvatskoj prošle je godine sudjelovalo 52.000 volontera, a skupljeno je 4.800 tona otpada. Cilj kampanje je podizanje razine svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te njihovo motiviranja za očuvanje okoliša.

27.04.2015.

Zatvori