Potrošači i zajednica

Dukat dio United Nations Global Compacta

Dukat mliječna industrija d.d. dio je najveće svjetske inicijative društveno odgovornog poslovanja United Nations Global Compact, pokrenute od strane Ujedinjenih naroda 2000. godine.

Dukat mliječna industrija d.d. od srpnja 2012. godine postala je dijelom najveće svjetske inicijative društveno odgovornog poslovanja United Nations Global Compact, pokrenute od strane Ujedinjenih naroda 2000. godine.

Inicijativa UN Global Compact o društveno odgovornom poslovanju temelji se na deset ključnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, brige o okolišu i borbe protiv korupcije. Pristupanjem inicijativi UN-a Dukat se obvezuje na promicanje i primjenu načela društveno odgovornog poslovanja u svim segmentima poslovanja, a što je u skladu s poslovnom strategijom i vrijednostima tvrtke.

Nadalje, pristupanjem UN Global Compact inicijativi, Dukat d.d. se pozicionirao u sam vrh društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj te potvrdio strategiju daljnjeg razvoja korporativne etike, visokih profesionalnih standarda i društvene odgovornosti u poslovanju.

Osim razvoja i implementacije projekata održivog poslovanja, kao potpisnik UN Global Compact inicijative o društveno odgovornom poslovanju, Dukat se obvezuje na pripremu i komunikaciju godišnjih Izvještaja o napretku koji će tvrtka ostvariti primjenjujući načela UN Global Compacta u svakodnevnom poslovanju.

O UN Global Compactu
Inicijativa UN Global Compact danas je najveća takva inicijativa koja okuplja preko 8.000 korporativnih dionika iz 135 zemalja diljem svijeta. UN Global Compact predstavlja jedinstveni primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te osim društveno odgovornih kompanija okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruga te samog UN-a.