Potrošači i zajednica

Druga Dukatova biciklistička utrka

Gotovo četiri stotine biciklista svih uzrasta sudjelovalo je na 2. Dukatovoj biciklističkoj utrci Zdrava navika i Dukatino utrci za djecu na zagrebačkom jezeru Jarun.

Utrka je održana u sklopu projekta Dukat Zelena zona i Europskog tjedna mobilnosti, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji je i sam sudjelovao u utrci.

"Ponosni smo što je Dukat prva tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila certifikat "tvrtka prijatelj bicikala", kao dokaz poticanja zaposlenika na dolazak biciklom na posao. Certifikat i ova utrka potvrđuju našu praksu odgovornog poslovanja kojom promičemo biciklizam kao ekološki prihvatljiv način prijevoza i brigu o zdravlju", izjavio je Alen Fontana, generalni direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj, dodajući kako je zadovoljan iznimnim odazivom građana na utrku.

Utrka je okupila male i velike zaljubljenike vožnje biciklom koji su se natjecali u četiri kategorije - Dukatino mali, Dukatino veliki, građani i sportaši. Uz rekreativce i iskusne bicikliste, koji su vozili jedan, odnosno dva kruga oko Velikog jezera, Dukatino utrka za djecu okupila je više od 130 najmlađih ljubitelja pedaliranja od 6 do 14 godina, koji su se natjecali na kružnoj stazi na otoku Trešnjevka. Na utrci su sudjelovali i mnogi Dukatovi zaposlenici, članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, a natjecatelje, posebno one najmlađe,  bodrili su brojni roditelji i prijatelji.

Natjecatelji i njihovi navijači poslije utrke su se nastavili družiti na pikniku Zdrava navika s Dukatovim mliječnim proizvodima, koji je ugostio više od 500 građana, a oni sretnije ruke vratili su se kući i s nagradama iz raznolike tombole.

REZULTATI
Pobjednici druge biciklističke utrke Dukata "Zdrava Navika" su:

Dukatino utrka za djecu - Mali (6 do 9 godina)
Jan Nađ
Tamara Mance

Dukatino utrka za djecu - Veliki (10 do 14 godina)
Lovro Nuić
Lara Granoša

Građani
Marko Zubčić
Petra Kamber

Sportaši
Nikola Smolić
Ela Vučemilović

21.09.2013.

Zatvori