Potrošači i zajednica

Dani otvorenih vrata za osnovnoškolce

U skladu s opredijeljenošću poučavanju novih generacija o vrijednostima mlijeka, Dukat od 2012. godine ugošćuje učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola u sklopu edukativno-zabavnog programa ˝Dani otvorenih vrata Dukata˝.

Potaknuti interesom učenika i učitelja za posjete domaćoj prehrambenoj industriji, Dukat od 2012. godine svoja vrata otvara učenicima osnovnih škola kako bi im omogućio da posjete najveću mljekaru u Hrvatskoj, nauče više o putu mlijeka „od polja do stola" te o važnosti svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece.

Edukativno-zabavni projekt "Dani otvorenih vrata Dukata" sastoji se od dva dijela; posjete učenika zagrebačkom proizvodnom pogonu te učenja o proizvodnji, preradi i trženju mlijeka te važnosti konzumacije mlijeka u svakodnevnoj prehrani, a sve kroz igru te zabavne, mlijekom inspirirane, zadatke.

Dukat za je svoje male posjetitelje pripremio i edukativnu knjižicu "Dobro došli na mliječni put" koju dobiju svi učenici, a svaki posjet završava zakuskom uz Dukatove mliječne proizvode.

Značaj projekta "Dani otvorenih vrata Dukata" prepoznalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je pokrovitelj projekta od njegova začetka. Od početka projekta ukupno je više od 3.800 učenika posjetilo Tvornicu Zagreb i Dukat.  

Radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusa, do daljnjeg ne primamo učenike niti druge posjetitelje u zagrebački pogon.