Potrošači i zajednica

Biciklistička utrka Dukata ˝Zdrava navika˝

Jesenska biciklistička utrka prvo je u nizu biciklističkih događanja Dukata, organizirana s ciljem promicanja biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza ali i brige o zdravlju i zdravim životnim navikama.

Više od sto pedeset biciklista okupilo se u subotu, 22.rujna 2012., u zagrebačkom parku Bundek kako bi sudjelovalo u prvoj jesenskoj biciklističkoj utrci Dukata "Zdrava navika".

Mali i veliki biciklisti proveli su subotnje prijepodne uz zdrave navike: vožnju biciklom, druženje, dobro raspoloženje i zdravu okrjepu, a organizatora i sudionike utrke nagradilo je toplo i sunčano vrijeme.

Jesenska biciklistička utrka Dukata ciljano je organizirana 22. rujna, na dan obilježavanja Europskog dana bez automobila. Odgovorno ponašanje prema okolini, ali i prema vlastitom zdravlju ključne su smjernice društveno odgovornog poslovanja Dukata, koje tvrtka nastojii promovirati među vlastitim zaposlenicima i u javnosti.

Jesenska biciklistička utrka Dukata privukla je bicikliste svih uzrasta koji su se natjecali u tri kategorije, Kids, Junior i Senior te Dukatove zaposlenike okupljene u nedavno osnovanom Rekreativnom biciklističkom klubu "Dukat".

Ovo nije prvi put da se Dukatovi zaposlenici okupljaju na drugačijoj i zelenoj subotnjoj "špici". U travnju ove godine Dukatovi su zaposlenici udružili snage i podržali projekt "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" kad ih je više od 50, uključivši i menadžment tvrtke, prikupilo i sortiralo više od 36 m3 glomaznog otpada u zagrebačkom naselju Dugave.

Za prvu biciklističku utrku Dukata odabran je park Bundek i lakši izazovi, no Dukatov organizacijski tim planira podizati razinu natjecateljskog duha svakom sljedećom utrkom te vožnju bicikla popularizirati diljem zemlje.

Jesenskoj biciklističkoj utrci Dukata pridružila se i poznata koreografkinja Larisa Navojec, a najmlađe je sudionike uveseljavala omiljena maskota Dukatina.

22.09.2012.

Zatvori