Vijesti

Solidarni otkup mlijeka manjih mljekara i farmera

Dukat solidarno otkupljuje mlijeko od manjih mljekara i farmera koji uslijed epidemije COVID-19 ne mogu prodavati svoje proizvode na tržnicama

Dukat mliječna industrija otkupljuje mlijeko malih mljekara koje uslijed epidemije COVID-19 nemaju mogućnost prodaje svojih proizvoda na tržnicama diljem zemlje.

Naime, kako su mjere prevencije širenja koronavirusa dovele do privremenog zatvaranja tržnica diljem zemlje, manje mljekare i njihovi farmeri danas nemaju mogućnost plasiranja svojih proizvoda na tržište.

Kako bi očuvao proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj Dukat je pokrenuo solidaran otkup mlijeka od manjih mljekara i njihovih farmera, u skladu sa svojim prerađivačkim kapacitetima, kako bi zajednički premostili ovo teško krizno razdoblje.

Proizvodnja mlijeka u Republici Hrvatskoj zadnjih deset godina neprekidno pada, kao i broj proizvođača mlijeka. Kako Hrvatska vlastitom proizvodnjom sirovog mlijeka za daljnju preradu zadovoljava manje od 50%  svojih potreba,  nužno je otkupiti i plasirati na tržište svaku litru mlijeka koja se proizvede u Hrvatskoj.

Vjerujemo kako će Hrvatska zahvaljujući ovoj krizi osvijestiti problem vlastite nedostatnosti poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane te da će buduće mjere Vlade RH, i izvan ovih kriznih vremena, biti usmjerene na revitalizaciju mljekarskog i uopće poljoprivredno-prehrambenog sektora RH.

6.4.2020.