Vijesti

Recepti za raskošan blagdanski stol

I ovih blagdana kuhajte s Dukatom i blogerima!

U 4 godine lijepih suradnji s blogerima servirali smo vam pregršt slanih i slatkih, sezonskih i raznovrsnih recepata. Favorite je nemoguće izabrati, ali blagdanski recepti ipak su posebni. Zato smo izdvojili tri recepta, za tri svečana slijeda kako bi upotpunili vaš blagdanski stol – od predjela do deserta!

 

Predjelo: Zimski quiche sa sezonskim povrćem i mozzarellom 

 

Savršena uvertira u blagdansku gozbu – efektan, a lagani quiche sa sezonskim povrćem nakon kojeg će ostati dovoljno mjesta za sve što slijedi.

Recept

Glavno jelo: File srnetine u kori od medenjaka

 

Zvijezda blagdanskog stola najčešće je neki oblik pečenog mesa – predlažemo vam da ove godine preskočite puricu i ostalo uobičajeno pečenje i date šansu nesvakidašnjoj srnetini s još neobičnijim omotačem od mirisnih medenjaka.

 

Recept

Desert: Karamel bourbon puding

 

Na kraju, nešto slatko je obavezno! Nakon efektnog predjela i raskošnog glavnog jela, desert može biti i brz i jednostavan, a ukusan završetak blagdanskog obroka.