VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Zanimljivosti
Kako rezati različite vrste sira?
Najvažnije pravilo pri rezanju sira: okus je intenzivniji što je bliži kori i zato svaki komad posluženog sira mora imati i dio kore.
Sir unaprijed raspodijelite na komade podjednake veličine. Okus nikad nije isti kroz cijeli presjek sira: intenzivniji je
što je bliže kori zbog procesa fermentacije na površini. Osnovno pravilo: svaki komad sira mora imati i dio kore - svatko
mora imati jednaku prigodu za kušanje. Otkrivanje nijansi u okusu dio je užitka kušanja.
Noževi za sir
Za rezanje različitih vrsti sireva postoje različiti noževi: najčešći je nož s dva karakteristična oštra blago zavinuta vrha; za tvrde sireve koristi se ribež i specijalni noževi za rezanje na tanke ploške i male komade; postoji specijalni nož za "kopanje" vrlo tvrdih sireva (Ribanac, Pecorino, Grana padano); žičani nož za maslac koristi se i za rezanje sireva krhke teksture (roquefort, gorgonzola, svježi kozji sirevi).
Najnovije
-
Vijesti
Pobjednici 9. kreativnog likovnog natječaja "Volim mlijeko!"
-
Vijesti
Nagradni natječaj: Čokoladno Valentinovo
-
Vijesti
Nagradni natječaj: Osvojite knjižicu recepata s Dukatosom za pripremu jela
-
Vijesti
Doniramo mliječne proizvode građanima pogođenima potresom u Banovini
-
Vijesti
Nagradna igra: Dukat proizvode biraj, u super nagradama uživaj