Vijesti

Od 1. lipnja Dukat povećava otkupnu cijenu mlijeka za još 15 lipa po litri

Zajedno s novim povećanjem od 1. lipnja najveći otkupljivač mlijeka ulaže 105 milijuna kuna na godišnjoj razini za održanje proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama

Dukat nastavlja s povećanjem otkupne cijene mlijeka. Tako će od 1. lipnja za dodatnih 15 lipa povećati cijenu litre mlijeka predane u otkup što će, uz prethodna četiri povećanja od početka godine, ukupno činiti povećanje od 65 lipa po litri. 

Ovime Dukat nastoji očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera te osigurati nastavak proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama, a rezultirat će ulaganjem od 105 milijuna kuna godišnje u primarni sektor. 

Svi su dionici u mljekarskom sektoru, i proizvođači i prerađivači, suočeni s velikim izazovima zbog rasta ulaznih troškova i cijene energenata kojima se, nažalost, ne nazire kraj. Naši kooperanti posluju u izrazito teškim uvjetima i mi osluškujemo njihove potrebe te poduzimamo sve što možemo kako bismo ih podržali u proizvodnji mlijeka“, izjavio je Duško Glišić, direktor Dukata, i dodao: „Proizvodnja mlijeka treba biti postavljena u središte naše poljoprivredne strategije i tako poticana. Zadatak svih dionika domaćeg mljekarskog sektora mora biti podizanje vrijednosti mlijeka u cjelokupnom opskrbnom lancu kako bismo zaustavili negativne trendove te pozivamo Vladu RH da hitno pronađe način kako  dodatno pomoći primarnim proizvođačima mlijeka.

12.5.2022.