Vijesti

Mliječna avantura za školarce: Dani otvorenih vrata

Nakon više od tri godine stanke mliječna avantura u Dukatu se nastavlja! U sklopu edukativno-zabavnog programa Dani otvorenih vrata, Dukat jednom mjesečno ugošćuje učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola pružajući im jedinstvenu priliku da istraže bogat svijet mlijeka.

Potaknuti interesom učenika i učitelja za posjete domaćim prehrambenim tvrtkama, Dukat od 2012. godine ugošćuje učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola kako bi im omogućio da posjete najveću mljekaru u Hrvatskoj, nauče više o putu mlijeka „od polja do stola" i važnosti svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za njihov rast i razvoj. Od pokretanja programa do veljače 2020. godine Dukatovu zagrebačku tvornicu posjetilo je više od 3.800 učenika. Nakon više od tri godine stanke Dukat u školskoj godini 2023./2024. ponovno otvara vrata učenicima trećih i četvrtih razreda osnovnih škola.   

Edukativno-zabavni projekt Dani otvorenih vrata Dukata sastoji se od dva dijela: posjete učenika zagrebačkom proizvodnom pogonu i učenja o proizvodnji, preradi i trženju mlijeka te važnosti konzumacije mlijeka u svakodnevnoj prehrani, a sve kroz igru, interaktivne aktivnosti  i zabavne, mlijekom inspirirane, zadatke.

Svojim malim posjetiteljima Dukat daruje poučnu knjižicu "Dobro došli na mliječni put" koja procesu učenja dodaje i element zabave, a svaki posjet završava zakuskom uz Dukat mliječne proizvode.

Značaj projekta Dani otvorenih vrata Dukata prepoznalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je pokrovitelj projekta od njegova začetka, a o velikom interesu svjedoči podatak da su termini za posjet bili rezervirani i cijelu školsku godinu unaprijed.

Mlijeko je put, Dukat je odredište!

TERMINI DANA OTVORENIH VRATA U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./2024.

četvrtak, 9.11. u 10 i 12 sati 

četvrtak, 7.12. u 10 i 12 sati 

četvrtak, 11.1. u 10 i 12 sati

četvrtak, 8.2. u 10 i 12 sati 

četvrtak, 7.3. u 10 i 12 sati

četvrtak, 11.4. u 10 i 12 sati